Arnold Schwarzenegger majdnem kiütéses ütést mért Sylvester Stallone karrierjére a '90-es évek elején Stallone szerint.

A 76 éves sztár a Paramount+-on hamarosan megjelenő Tulsa King című maffiadrámájában részletezte az egykori hollywoodi riválisok évek óta tartó viszályát, amely azután csúcsosodott ki, hogy Stallone azzal vádolta Schwarzeneggert, hogy átverte őt, hogy Estelle Getty oldalán szerepeltesse a kritikusok által csúfolt 1992-es Állj, vagy lő a mamám! című filmben.

"Egy ideig nem bírtunk együtt lenni egy galaxisban" - mondta Stallone, miközben a The Jonathan Ross Show című, hosszú ideje futó brit ITV-beszélgetősorozat pénteki epizódjában jelent meg - "Igazán, igazán utáltuk egymást."

Majd így folytatta: "Ő elég okos. Járja a várost, és azt mondja: 'Alig várom, hogy megcsináljuk ezt a filmet. Én meg az ügynökömhöz fordulok: 'Vedd el tőle azt a dolgot. Szerezzenek nekem lehetőségeket.' Megkaptam, és azt mondtam: 'Micsoda szarság ez!'. Erre ő: 'Ha ha ha ha!' Legalább nem voltam terhes egy filmben, Arnold. Kvittek vagyunk."

Egy külön interjúban a Fox & Friends műsorában Stallone tovább magyarázta a helyzetet.

"Schwarzenegger becsapott, hogy megcsináljam azt a szemetet" - mondta Stallone a filmről, amelyben egy rendőrőrmestert alakított, akinek a basáskodó anyja (Getty) beleavatkozik a szakmai törekvéseibe - "Ez egy olyan dolog, amire az ember azt kérdezi: 'Miért vagyok én ebben benne? Van egy jelenet, amikor azt mondják: 'Nem bánnád, ha pelenkát viselnél?'. Meg fogom ölni Arnoldot. Meg fogom találni és megölöm."

A továbbiakban Schwarzeneggert "tréfamesternek" nevezte, aki elhitette vele, hogy "kétségbeesetten" el akarja készíteni az Állj, vagy lő a mamám! című filmet.

"Én pedig azt mondtam: 'Nos, ezt nem fogom hagyni'" - meséli Stallone - "Szóval, azt mondtam: 'Kétségbeesetten akarom ezt a filmet. És amikor megkaptam, rájöttem, hogy 'a pulykában vagyok, pedig még nincs is Hálaadás - még csak nem is Hálaadás van, emberek."

Schwarzenegger képviselője nem reagált azonnal az EW megkeresésére.Bár a film fanyalgó kritikákat kapott annak idején, a dolgok Stallone és Schwarzenegger számára is jól alakultak: Stallone 24 évvel később megkapta harmadik Oscar-jelölését a 2015-ös Creed: Apollo fia című drámában nyújtott alakításáért, míg utóbbi 2003-ban Kalifornia 38. kormányzója lett.

92 Tulsa King  (2022)

dráma | krimi

SkyShowtime (2023.02.14.)

Egy olasz maffiózót követhetünk nyomon, aki azzal a megdöbbentő feladattal szembesül, hogy újjá kell alapítania olasz maffiacsaládját a Missouri állambeli Kansas Cityben. több»