Amikor bejelentették, hogy Sigourney Weaver visszatér a Pandorára James Cameron régóta várt Avatar-folytatásában, az Avatar: A víz útjaban, a rajongóknak akadtak kérdéseik. Nevezetesen, hogy a fenébe fog visszatérni, hiszen a karaktere - a szimpatikus Dr. Grace Augustine, az RDA Avatar programjának vezetője - az első film során meghalt.

Visszapillantásokról beszélünk? Vagy egy titkos ikertestvérről? A válasz teljesen váratlan: amint az Empire hamarosan megjelenő, exkluzív Avatar: A víz útja című számából kiderül, Weaver egy teljesen új karaktert alakít a filmben - és vannak dolgok, amiket tényleg érdemes tudnod róla. Először is, hogy ő egy Na'vi. Másodszor, hogy Kirinek hívják. Harmadszor pedig, ami a legmeglepőbb, hogy ő Jake és Neytiri örökbefogadott tinédzser lánya.

Szóval még egyszer, lassabban: Sigourney Weaver egy kék földönkívüli tinédzsert alakít az Avatar: A víz útja című filmben. A színésznő számára, aki évekkel ezelőtt Cameronnal dolgozott együtt az A bolygó neve: Halálban is, ez egy remek lehetőség volt arra, hogy elővegye belső gyermekét. "Azt hiszem, mindannyian nagyjából emlékszünk arra, mit éreztünk kamaszként" - meséli az Empire-nek - "Én biztosan emlékszem. Tizenegy éves koromban 170 centi vagy magasabb voltam. Erősen éreztem, hogy Kiri is sokszor kínosan érezné magát. Keresi, hogy ki is ő valójában. Nagyon örültem, hogy Jim ezt a kihívást nekem adta".

Cameron tisztában volt azzal, hogy ez mekkora kihívás lesz a legendás színész számára. "Színészi feladatként ez nagy falat" – mondja - "Egy 60 év körüli színész fog játszani egy karaktert, aki évtizedekkel fiatalabb, mint a tényleges biológiai kora. Sig úgy gondolta, hogy ez mindenképpen szórakoztató". Ennek a gondolkodásmódnak az elsajátítása azt jelentette, hogy Weaver egy csapat tinilánnyal tartott workshopot, hogy némi fiatalos energiát gyűjtsön - és az eredmény figyelemre méltó volt. "Sigourney egyszerűen szó szerint fiatalabb lett" - emlékszik vissza Cameron - "Fiatalabbnak tűnt, több energiája volt, és az egész forgatási időszakunk alatt nem igazán lépett ki Kiri karakteréből. Ragyogott az arca, könnyed volt a lépte, és vidám volt a lelke."

Bár Weaver szerepének leleplezése mindenféle más kérdést is felvet azzal kapcsolatban, hogy mit tartogat A víz útja, az egyik a legkiemelkedőbb: vajon ez azt jelenti, hogy az anyja, Neytiri örökölheti Ripley leghíresebb sorait? Még várnunk kell pár hónapot, hogy kiderüljön, mit jelent a na'vi nyelven a: "Takarodj tőle, te ribanc!".

Az Empire Avatar: A víz útja című száma július 7-én, csütörtökön kerül az újságárusok polcaira, és páratlan hozzáférést biztosít a filmhez, a szereplőkhöz és a stábhoz - eljuthatunk Cameron főhadiszállására, és „beszélgethetünk” magával a rendezővel, valamint Jon Landau producerrel, Sam Worthington, Zoe Saldana, Sigourney Weaver, Kate Winslet, Cliff Curtis és még sokan más karakterrel. Ráadásul tele van olyan új képekkel, amelyek úgy tárják fel Pandora világát, ahogy még soha nem láthattuk.

akció | fantasy | kaland | sci-fi | thriller

Közel 13 évvel az Avatar első részének bemutatása után James Cameron elkészítette a folytatást, amely Pandora rejtett vízi világába kalauzolja a nézőt. Jake és Neytiri... több»