A héten érkezik a hazai mozikba a Nia DaCosta rendezésében készült Marvelek, amely a 2019-ben megjelent Marvel Kapitány folytatása.

Ryan Fleck és Anna Boden rendezése azonban enyhén szólva sem nyerte el a rajongók tetszését annak idején, így talán kevésbé is meglepő, hogy a második résznek nem kis elvárásnak kell majd megfelelni. A Marvelek több szempontból is érdekes elgondolásnak ígérkezik az MCU berkein belül, hiszen három szuperhős történetét is összefonja, ráadásul már a megjelenés előtt rekordot állított fel azzal, hogy ez lesz a legrövidebb Marvel-film.

Az előzetes kritikák alapján a Marvelek egy “édes, kissé bolondos” történet, ami tele van “csajos energiával és erővel”, de lássuk is egy kicsit részletesebben, milyennek is látta a szakma.

“Fergeteges, akciódús és tele van ‘girl powerrel’. Remekül kiegyensúlyozott volt a csapat, miközben olyan sokkoló bombákat dobtak le, amelyek MINDENT megváltoztatnak” - írja Kristen Maldonado, a Pop Culture Planet alapítója a közösségi médiában.

A Collider munkatársa, Nate Richard szerint "a történet egy hatalmas zűrzavar, egy alulhasznosított gonosztevővel és egy nem túl meggyőző lezárással.  Andrew J. Salazar a DiscussingFilms szerzője meglátása szerint, hogy ez a film a vágószobában “vesztette el a csatát azzal, hogy a jelenetek gyakran nehezen értelmezhetően egymásba folynak”.

“A női Bosszúállók csapatfilmje tele van kacagással, macskákkal, szőrpamacsokkal és zenés jelenetekkel. Sokkal inkább epizódszerű, mint mozis vállalkozás, de szerintem ez a legnagyobb erőssége” - írja Clayton Davis, a Variety magazintól.

“A Marvelek remek szórakozást nyújt a moziban. Határozottan nem minden működik, és van két olyan borzasztó szekvencia, ami azzal fenyeget, hogy kisiklatja az egészet. DaCosta kétségtelenül tud jó akciójelenetet rendezni, a film egy percig sem unalmas, a főszereplők pedig nagyon jók” - írja Clarence Moye, az Awards Daily szerzője.

A Marvelek tehát november kilencedikén debütál a magyarországi mozikban, így rövidesen mindenki meggyőződhet arról, mennyire is van igazuk a kritikusoknak.

58 Marvelek  (2023)

akció | fantasy | kaland | sci-fi

Marvel Kapitány, azaz Carol Danvers visszatér, a fenyegető veszéllyel szemben azonban ezúttal sem marad segítség nélkül, hiszen csatlakozik hozzá Monica Rambeau és Ms. Marvel.... több»