Az idei év egyik legnagyobb várományosának számít a Netflix saját gyártású Enola Holmes című filmje, amelyre ugyan még egy picit várnia kell a szélesebb nézőközönségnek, az első kritikák mindenesetre már megérkeztek.

Nancy Springer azonos című regényének adaptációja nem másról, mint a híres Sherlock Holmes kishúgáról, Enola Holmes-ról szól, aki bátyjához hasonlóan egy igazi lángelme. A történet szerint Enola édesanyja egy nap váratlanul eltűnik, a lány azonban ezúttal nem számíthat bátyja segítségére, így egyedül veszi kézbe az ügyet. A nyomozás során azonban egy politikai összeesküvéshez vezetnek, így rövidesen a kaland is egyre veszélyesebbé kezd válni.

Millie Bobby Brownnal a főszerepben szinte senkinek sem volt kétsége, hogy Enola Holmes karaktere igencsak átütő lesz majd, így talán kevésbé is meglepő, hogy a kritikusok többsége az ő játékát emelte ki.

“Rendkívül sikeresen helyezi el hősnőnket a film Sherlock Holmes világában, majd be is bizonyítja, hogy Enolanak nem lehet gátakat szabni” - írja a Hollywod Reporter.

“Az Enola Holmes egy nagyon jó emlékeztető ara, hogy a régi történeteket is újra el lehet mesélni, bár a jövőben mindenképpen érdemes a feminizmus kérdését kifinomultabban interpretálni” - írja az Empire magazin.

“Brown színészi stílusa felidézi Keira Knightley kirobbanó spontaneitását, amelyet az Értelem és érzelemben láthattunk tőle, megbontva a Jane Austen történetek illedelmességét” - írja a Variety magazintól Peter Debruge.

A Collider magazin kritikusa, Matt Goldberg szerint: “Az Enola Holmes rendkívül elbűvölő, amely arra késztet minket, hogy még többet akarjuk látni a fiatal detektív történeteiből.”

Az Enola Holmes-ra nem kell már sokáig várni, hiszen a film szeptember 26-án debütál a Netflixen!