Siker vagy bukás? Befutottak az első Bloodshot kritikák!

Ha a koronavírus nem szólt volna közbe, ma kerülne a mozikba Vin Diesel legújabb akciófilmje, a Bloodshot. Bár nálunk erre egyelőre nem kerülhet sor, külföldön megtartották az első vetítéseket, ezek után pedig be is futottak az első kritikák is.

A Bloodshot egy próbálkozás arra, hogy a Marvel és a DC mellett más, kevésbé felkapott képregénycsaládok is felléphessenek a mozivászonra. Korábban is voltak hasonló kísérletek több-kevesebb sikerrel: Dredd, Hellboy vagy épp a 300. A Bloodshot a Valiant Comics képregénye, amely a klasszikus történetet dolgozza fel.

Vin Diesel karaktere, Ray Garrison egykor magasan képzett katona volt, aki egy küldetésen életét vesztette. Ám holttestét felhasználják egy kísérletben, amely során nanobotokat injektálnak a szervezetébe, ezzel visszahozva őt a halálból. De nem csak egyszerűen feltámadt, hanem szupererőre és Farkast megszégyenítő szupergyors regenerálódásra is szert tett. Cserébe viszont elveszítette az emlékeit, így jöhet a szokásos sztori: nyomozás a múlt után, a bűnösök felkutatása és a bosszú.

A sztori tehát nem túl eredeti, de ettől még a Bloodshot lehet egy jó film (ahogy a képregény is népszerű egyébként). Csakhogy az első kritikák szerint finoman szólva sem lett az. A legtöbb kritikus szerint az elsőfilmes Dave Wilson hamar elveszíti a kontrollt az események felett, így a történet is feláldozásra kerül a látvány oltárán. De nem elég, hogy a sztori lapos, az ilyen filmeket már többször is megmentő CGI is kritikán aluli. Többen megjegyzik, hogy a díszlet olyan, mintha egy rajzfilmből húzták volna elő, az akciók gyengék, a CGI kivitelezése pedig amatőr. Ehhez jön, hogy sokak szerint Vin Diesel sem épp a legjobb választás a szerepre, vagy legalábbis ő sem tudott túl sokat emelni a film középszerű színvonalán.

A Bloodshot tehát a jelek szerint nem fogja megalapozni a Marvel és DC mellé a harmadik nagy képregényes vonalat a mozivásznon. Mivel a világban egyre több országban zárják be a mozikat, így az is kétséges, hogy anyagilag mennyire tud majd jól teljesíteni, így könnyen lehet, hogy nem csak kritikailag, de anyagilag is bukó lesz a film.