57 Capone  (2020)

Csaknem öt évet kellett várni Josh Trank rendezői visszatérésre, akit annak idején még a Fantasztikus Négyes elkészítéséért írt le a szakma. 

A mai nap folyamán debütál ugyanis a Capone, amely már az előzetes alapján is ígéretesnek bizonyult. Trank produkciója online elérhető, az első kritikák pedig már be is futottak, és mondani se kell, a film kapott hideget és meleget is.

A CinemaBlend kritikusa, Sean O’Connell három és fél csillagot adott az ötből, a film kapcsán pedig főként Tom Hardy alakítását emelte ki, aki “Egy konvencionális gengszterfilmben kiemelkedő teljesítményt nyújt.”

“A film egy olyan utat jár be, amelyet egy bűnügyi dráma ritkábban szokott. Felveti annak gondolatiságát, mi marad a rengeteg elkövetett szörnyűség után, illetve egy hatalmát és erejét vesztett ikon után” - írja Brian Truitt az USA Today-től

És most nézzük az érem másik oldalát is, hiszen az Entertainment Weekly magazin szerzője, Lisa Greenblatt már kevésbé elnéző. A kritikus szerint: “Trank rengeteg energiát fektetett az hangulatteremtésbe, a történet azonban a számos visszaemlékezéssel és hallucinálással egy szürreális és furcsa álpátoszba fulladó cselekmény marad.”

“A Capone magabiztos alkotás, amely akár a következő bűnügyi dráma lehetett volna, a film azonban egyszerűen nem áll össze egy nagyszerű történetté” - írja a ScreenRant magazintól Chris Agar.

A Capone jelenleg 50 százalékos értékelést tudhat magáénak a RottenTomatoes portálon, hogy mennyire van azonban igazuk a kritikusoknak, arról viszont már maguk a nézők is meggyőződhetnek.