Alig két hét múlva érkezik a hazai mozikba is a Fekete Párduc: Vakanda, légy áldott!, az első kritikák viszont már befutottak a filmhez.

Az már most tudható, hogy Ryan Coogler rendezésének hatalmas elvárásnak kell megfelelnie, hiszen a 2020-ban elhunyt Chadwick Boseman hatalmas űrt hagyott maga után, így kérdéses volt, hogy a Marvelnél kinek is adják majd át a stafétát. A stúdió előre is leszögezte, hogy nem kívánják “pótolni” Bosemant a produkcióban, így a folytatás teljesen más irányt vesz majd.

“Ez egy hatalmas tisztelgés Chadwick Boseman előtt, tesszük mindezt azzal, hogy elköteleztük magunkat az általa elkezdett történet mellett, az örökség mellett, amit ő kezdett el ezzel a franchise-zal. Minden nap elköteleztük magunkat, hogy keményen dolgozunk, függetlenül attól, hogy milyen körülményekkel kellett szembenéznünk - és sok körülménnyel, sok nehéz helyzettel kellett szembenéznünk -, de csapatként összeálltunk, és mindent beleöntöttünk ebbe a filmbe” - nyilatkozta korábban a Variety magazinnak a filmben Shurit alakító Letitia Wright. Nézzük viszont egy kicsit részletesebben, hogy mit is gondolnak a folytatásról a kritikusok.

A Variety szerkesztője, Clayton Davis a filmet csakugyan "gyönyörű megemlékezésnek” találta Chadwick Boseman emléke előtt, Angela Bassett alakítását pedig kiemelkedőnek nevezte.

A The Hollywood Reporter szerzője, Brian Davids a filmet "a Marvel eddigi legmeghatóbb és legerősebb” produkciójának találta, amelyben mind az alakítások, mind pedig a vizuális elemek kiemelkedőek.

Charles Pulliam-Moore, a The Verge kritikusa továbbra is egy megszokott képregényfilmként említi a produkciót, ugyanakkor kiemelte, hogy a film képes egy "intim és szívhez szóló" történetet elmesélni egy nagyobb keretek között.

A Collider főszerkesztője, Steven Weintraub szerint szinte általános jelenség, hogy az emberek "úgy jönnek ki egy világpremierről, hogy azt mondják, egy  fantasztikus filmet láttak, de ez a film csakugyan megérdemli ezt.

A Wakanda, légy áldott! november 10-én érkezik a hazai mozikba.