A holnapi nap folyamán végre megérkezik a hazai mozikba a huszonötödik James Bond film, a Nincs idő meghalni.

Cary Fukunaga rendezésének premierjét számos alkalommal halasztották el a koronavírus-járvány következtében kialakult helyzet miatt, így persze nem kis várakozás előzte meg a bemutatót, így már csak szinte egy kérdés maradt a produkcióval kapcsolatban: érdemes volt-e várni ilyen sokáig a premierre.

A válasz pedig meglepően egyértelműnek tűnik, hiszen már befutottak az első kritikák, a Rotten Tomatoes portálon pedig 90 százalékos értékeléssel “büszkélkedhet” a Nincs idő meghalni.

“Azok számára mondom, akiknek aggályai voltak a filmmel kapcsolatban: megérte várni. A film utolsó jelenete a franchise legszomorúbb pillanata” - írja a The Playlist kiritkusa, Robert Daniels.

“A Nincs idő meghalni Daniel Craig hattyúdala James Bondként: hangulatos, akciódús, tökéletlen és meglepően merész” - jegyzi Lewis Knight a Daily Mirrortól.

“A film forgatókönyvírója, Phoebe Waller-Bridge nagyszerű munkát végzett, jó belegondolni, hogy a Bolhazsák alkotója írta a legviccesebb dolgokat” - írja Bill Goodykoontz, az Arizona Republic magazintól.

“Ez a leghosszabb Bond film mind közül, az érzés is utána hosszú ideig kitartott. Az egész olyan jól be van csomagolva, hogy nehéz is lenne panaszt találni rá” - írja Nicholas Barber a BBC.com-tól.

A Nincs idő meghalni tehát szeptember 30-tól már megtekinthető a mozikban, így már csak egyet kell aludni, hogy bárki megbizonyodhasson arról, mennyire is helytállóak a fenti kritikák.