Sokkolta a nézőket a Dolittle bizarr befejezése

A nézők fejében alighanem még mindig élesen él a Macskák gyengének bizonyult vizuális élménye, most pedig úgy tűnik, hogy a napokban mozikba került Dolittle sem engedi igazán feledtetni mindezt. Máris mondjuk a részleteket, előrebocsájtjuk azonban, hogy alábbi cikkünk cselekményleírást tartalmaz!

Miután Robert Downey Jr. végleg félrerakta Vasember páncélját, új dolgokba vágott bele, ez pedig a Dolittle, amely már az előzetesek alapján is ígéretesnek tűnt, ám úgy tűnik, a film alaposan elhasalt az elmúlt hétvégén.

A film hazai bevételei alig érték el a 22 millió dollárt a nyitóhétvégén, így a 180 millió dolláros költségvetés mellett már a mostani elemzések alapján is bukásnak bizonyult a produkció, de nem is ez a legnagyobb gond a Dolittle-vel.

A cselekmény lezárása ugyanis eléggé bizarra sikeredett, amely alaposan kiakasztotta a nézőket. Számos bejegyzés született ugyanis a közösségi oldalakon arról, hogy a Dolittle utolsó jeleneteinek egyike annyira abszurd, hogy a lehető legnagyobb jó szándékkal le is spoilerezték azt, a későbbi csalódásoktól óvva a rajongókat.

Az ominózus jelenetben ugyanis arról van szó, hogy főhősünk szabályosan egy skótdudát húz ki egy sárkány végbélnyílásából, így ezzel egy kisebb széllökéserejű szellentést szabadít fel. És ennyi. Ez a film egyik csattanója, amelytől a legtöbben teljesen kibuktak.

A Dolittle értékelése jelenleg 18 százalékon áll a Rotten Tomatoes véleményaggregátor portálon, a kritikusok többsége azonban nem csupán a szóban forgó jelenet miatt verte el a port a filmben, sokan ugyanis egyserűen egy „nézhetetlen cirkusznak” titulálták Stephen Gaghan rendezését.