Spielberg szerint valóságos bűn, hogy Vin Diesel nem rendez több filmet

Tény, hogy Vin Dieselt nem a rendezői oldaláról ismerhetik a mozirajongók, ettől függetlenül a színész még 1997-ben hozta tető alá a Sundance Fesztiválra az Árnyékból a fényre című filmjét, amely azóta igencsak a feledés homályába merült.

A Stray története viszonylag egyszerű: egy drogdíler megpróbálja maga mögött hagyni jelenlegi életét, és jó útra térni. Steven Spielberg azonban nem a Stray miatt tartja sokra Diesel rendezői képességét, hanem a még 1995-ben megjelent Multi-Facial című rövidfilmjéért.

“Nemrég találkoztam Steven Spielberggel, és azt mondta nekem, ‘Amikor rádszabtam a szereped a Ryan közlegény megmentésében, színészként tekintettem rád, ugyanakkor láttam benned a rendezőt, és azt kell mondjam, nem rendeztél eleget, ez pedig egyenesen bűn a szakmában’” - mesélte Diesel egy friss interjú során.

Diesel azt is elárulta, hogy évekkel korábban ugyan volt még egy nagyobb projektje, amelyet rendezőként szeretett volna megvalósítani, és amely a karthágói hadvezérről, Hannibálról szólt volna, ám úgy tűnik, hogy végül nem sikerült tető alá hozni a produkciót.