Az Indiana Jones-sorozat első filmje, Az elveszett frigyláda fosztogatói forgatása során Harrison Fordnak (legutóbbi szerepei a cikkünk galériájában) valódi mérges kígyókkal kellett szembenéznie. 

Az 1981-ben készült film nem engedhette meg magának a CGI luxusát, ezért a produkcióban valódi kígyókat használtak, köztük Indiából importált kobrákat és az USA-ból származó pitonokat. 

Bár Steven Spielberg rendező kígyószakértőket fogadott fel a kockázatok minimalizálása érdekében, a helyzet nem volt teljesen biztonságos. A forgatás során több a kígyókkal foglalkozó személyzet több tagját is megmarták, bár halálos kobra nem harapott meg senkit.

A veszélyes forgatási körülmények hozzájárultak ahhoz, hogy valóságos legyen Ford a kígyóktól való félelme a vásznon, amely Indiana Jones ismert fóbiája. 

Egyedül David Tomlin rendezőasszisztenst harapta meg egy piton, de egyetlen színész sem sérült meg. Ford még négy további filmben alakította újra ikonikus szerepét, az utolsó kettőben már CGI-t használtak az ilyen kockázatos jelenetekhez.

Az Indiana Jones és a sors tárcsája jelenleg is nézhető a mozikban.

akció | kaland

1969-ben Indiana Jones döntő pillanathoz érkezik az életében. Miután több mint tíz éven át tanított a New York-i Hunter College-ban, a neves professzor és régész, aki szerény... több»