Star Wars: Ezzel a fehérneműreklámmal többet keresett, mint a filmbeli szerepével (videó)

George Lucas messzi-messzi galaxisa tele van meglepetésekkel.

Szó volt például vécépapírról, fogkrémről és hányós zacskókról... De ott volt Jason Wingreen amerikai színész vicces élménye is.

Jason Wingreen, aki a Star Wars: V. epizód - A Birodalom visszavág című filmben Boba Fettnek kölcsönözte a hangját, újra felöltötte ikonikus karakterét egy... alsóneműreklám kedvéért, amelyben a híres intergalaktikus saga szerepel!

Jason Wingreen, aki eredetileg Yoda megszólaltatására jelentkezett meghallgatásra, mint azt a Star Wars Insidernek 2000-ben elárulta, végül a félelmetes fejvadász Boba Fettnek kölcsönözte a hangját...

...amiért messze nem kapott annyi pénzt, mint gondolnánk. Mivel a film brit szerződés alapján készült, Wingreen nem kapott semmilyen jogdíjat.

Jason Wingreennek mégis sikerült meggazdagodnia a Star Warsnak köszönhetően... csak egy kicsit más módon! Az amerikai színész ugyanis azzal, hogy Boba Fett hangját adta egy, a franchise karaktereinek felhasználásával készült alsóneműreklámhoz (az Underoos nevű termékcsaládhoz), szép summát keresett.

"A reklámügynökség, amely a kampányt bonyolította, nagyon szerette volna megszerezni a színészt, aki Boba Fett hangját adta" - mondta Jason Wingreen - "Amit a reklámért kerestem, az körülbelül hússzorosa volt annak, mint amit a karakter megszólaltatásával kerestem A Birodalom visszavágban."

Jason Wingreen, aki az All in the Family című sorozat főszereplőjeként is ismert volt, 2015-ben, 95 éves korában hunyt el.