Star Wars: Gondok minden idők legnagyobb 'vadászpilóta filmje' körül

A 2019-es Star Wars: Skywalker kora óta az első Star Wars-film, a Rogue Squadron gyártása jövőre indult volna el.

A Rogue Squadront, a Csillagok háborúja következő fejezetét Patty Jenkins,a Wonder Woman rendezője készíti, de egyelőre nem a tervek szerint haladnak a dolgok. 

Jenkins és Matthew Robinson író több mint egy éve fejlesztik a Squadront a Lucasfilm számára azzal a céllal, hogy 2022-ben megkezdjék a forgatást. Az idei év végére már preprodukciós fázis elérése és lezárása volt kitűzve, ami már egész biztosan nem fog megtörténni, ugyanis Jenkins egyéb kötelezettségei nem teszik lehetővé, hogy a forgatás megkezdődjön jövőre. 

A Squadron lett volna (vagy lesz) az első film a Skywalker-trilógia lezárása óta, amely a 2019-es Star Wars: Skywalker korával ért véget. A Squadron premierdátuma 2023. december 22., ezen egyelőre nem módosított a Lucasfilm, de könnyen lehet, hogy ez csak idő kérdése. 

Nem világos, hogy Jenkins mely kötelezettsége miatt csúszik a projekt, csak annyi biztos, hogy vagy a Wonder Woman 3-ban vagy a Cleopatra lesz a dolog hátterében.

A Squadront és a rendezőt a Disney befektetőknek tartott éves eseményén jelentették be 2020 decemberében. A hírt kísérő videóban Jenkins elmondta, hogy vadászpilóta apja inspirálta a projektben, és szeretné leforgatni a valaha készült „legnagyobb vadászpilóta filmet”. 

Nem világos, hogy a Lucasfilmnek lesz-e még Star Wars- filmje a Squadron előtt, de a Marvel Studios főnöke, Kevin Feige és  Taika Waititi is dolgozik a maga SW-projektjén.

A Lucasfilm egyelőre a sorozatszférára fókuszál, és heteken belül debütál a The Book of Boba Fett, majd jön az Obi-Wan Kenobi, az Ahsoka, nem is beszélve a The Mandalorian harmadik évadáról. 

akció | dráma | fantasy | kaland | misztikus | sci-fi

A lázadók legendás X-szárnyú vadászgépeinek fedélzetén egy új generáció ül, akik a legrázósabb akciókban is képesek az életüket kockáztatni, ugyanakkor sosem hagyják... több»

Rendező: Patty Jenkins