Judd Apatow hozza a nyár vígjátékát? Már a mozikban a Staten Island királya

Nem kell tovább várnunk Judd Apatow filmjére, végre megérkezett a mozikba a Staten Island királya!

Scott gyerekkora cseppet sem volt ideálisnak nevezhető, különösen azt követően, hogy mindössze hét éves volt, amikor a 2001. szeptember 11-i terrortámadások során elvesztette tűzoltó édesapját. A fiú, aki egykoron arról álmodott, hogy elismert és megbecsült tetoválóművész lesz, felcseperedett, és már a húszas éveit tapossa, de az ábrándjai egyre távolabb kerülnek tőle. Miközben ő füvezik a haverjaival, és még mindig anyjával él egy háztartásban, húga eltökélten dolgozik a céljai eléréséért, és jól veszi az egyetemista lét akadályait. Azonban minden megváltozik, amikor Scott anyja viszonyba kezd egy marcona tűzoltóval. A srác számára talán elérkezett az idő, hogy túltegye magát gyerekkori veszteségén, maga mögött hagyja a gyászt, és végre saját lábára álljon. De vajon nincs még túl késő ahhoz, hogy megvalósítsa az álmait?
A 40 éves szűz és a Kész katasztrófa Golden Globe-díjra jelölt rendezője, Judd Apatow öt év után tért vissza a direktori székbe, míg a főszerepet a Saturday Night Live-val berobbant fiatal humorista tehetség, Pete Davison alakítja. Az önéletrajzi ihletésű Staten Island királya, mely az UIP Duna forgalmazásában látható a magyarországi mozikban, az ő történetét dolgozza fel. 

A főbb szerepeket Steve Buscemi, Marisa Tomei, Bel Powley, Pamela Adlon, Moisés Arias, Robert Smigel és Pete Davidson alakítják.

Íme tehát 10 izgalmas tény a premierfilmről, amit valószínűleg nem tudtál:

  • A film első felében Scott és barátai A megtisztulás éjszakája: A sziget című filmet nézik, melyben Marisa Tomei is játszik. A Staten Island királyában Tomeit Margie Carlin szerepében láthatjuk.
  • Pete Davidson testvérét, Claire Carlint Maude Apatow alakítja. Maude a film a filmet is rendező Judd Apatow és a színésznő, Leslie Mann lánya.
  • A főhős papáját alakító Stephen Davidson a való életben is Pete Davidson nagyapja.
  • Akárcsak a filmben, Pete Davidson a valóságban is a 9/11-es terrortámadás során vesztette el tűzoltóként dolgozó édesapját.
  • A Staten Island királyának története Pete Davidson életén alapszik, és azt mutatja be, milyen lehetett volna az élete, ha nem a humorista pályát választja.
  • Judd Apatow és Pete Davidson a Kész katasztrófa című filmen dolgoztak együtt első alkalommal. A rendezőt-producernek Amy Schumer ajánlotta be Davidsont, aki annyira meggyőzte Apatowot, hogy az ő személyes történetét dolgozta fel legújabb rendezésében.
  • A film forgatása 2019. júniusában és júliusában zajlott Staten Island-en.
  • A film világpremierje 2020. március 13-án lett volna a South by Southwest fesztiválon, de a koronavírus-járvány miatt a fesztivált elhalasztották. A producerek ezt követően Tribecában tervezték bemutatni, de végül ezt a rendezvényt sem tarthatták meg a szervezők. A mozikban június 19-én debütált volna, de a járványhelyzetre való tekintettel a Universal úgy döntött, hogy kizárólag a VOD-szolgáltatók kínálatában teszi elérhetővé a vígjátékot.
  • Premierjének hétvégéjén ez a film vezette a nézettségi listákat az olyan VOD-szolgáltatók kínálatában, mint a FandangoNow, az Amazon Prime, az iTunes Store, az Apple TV, a Vudu, a Google Play vagy a YouTube.
  • A film alapvetően pozitív kritikai fogadtatásban részesült. A Staten Island királya jelenleg 70 százalékon áll a RottenTomatoes kritikaaggregátor portálon 214 szemlézett cikket követően.

Hazai premierdátum: 2020.08.06.

A film előzetesét idelent tudjátok megnézni:

dráma | vígjáték

Scott gyerekkora cseppet sem volt ideálisnak nevezhető, különösen azt követően, hogy mindössze hét éves volt, amikor a 2001. szeptember 11-i terrortámadások során elvesztette... több»