Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
78%

Staten Island királya (2020)

The King of Staten Island
Filmadatlap
 
31
Szereplők
20
Vélemények
17
Képek
11
Videók

Galéria (17)

Pete Davidson
Pete Davidson

Videók (11)

 
Fikatours_blogger   2022. 04. 24.

legújabb vélemény

0
Értem én a humort, csak hát...

Indokolatlanul hosszúra nyújtott történet, ami a fő karakter jellemfejlődéséről szól, más értékeset nem találtam benne.

 
elekm90   2020. 11. 09.

1

Judd Apatow ismét egy tartalmas vígjátékot készített (ezúttal drámával vegyítve). Jó volt látni, pláne, hogy a műfajban mostanában eléggé egy kaptafára készülnek a filmek. Én Pete Davidson komikus múltját egyáltalán nem ismertem, de nagyon jól hozta ... több»

 
Nk   2021. 01. 06.

1

Igazi keserédes szatíra, tipikus Judd Apatow történet. Sérült emberek találkozásának története, mely változást hoz mindannyiuk életébe. Nem feltétlenül nagy vagy pozitív a változás, de hatással vannak egymásra. Ez a kiragadott epizód az életükből pedig úgy van hatással ránk, mint a szereplők egymásra.

 
indingo   2020. 08. 23.

0

Örültem, hogy főszereplő egy viszonylag ismeretlen arc volt, jobban állt a filmnek. Olyan természetes humora volt, nem erőltetett.

 
KCintia   2020. 10. 24.

1
Végre valami!

Kezdett kicsit elegem lenni , hogy mostanában nem találok megfelelő új vígjátékokat. Aztán szemet vetettem erre. Eléggé negatívan álltam hozzá, hiszen a mai világban akkor jó egy vígjáték, ha belerakják a drogokat stb. Azt viszont el kell mondanom, hogy kellemes csalódás volt, és sokat nevettem, főleg, mert csípem a fekete humort.

 
BoBamburg   2021. 09. 03.

0

Azért jó ez a film, mert van egy állandó, tök jó hangulata, remekül működik mint dráma, és legalább annyira jó vígjátéknak is. Én legalábbis jókat mosolyogtam a poénokon, ami ritka a mai tucat vígjátékok esetében.

 
Greeta   2020. 08. 26.

0

Jaj, azok a tetkók, amiket a tűzoltó pali hátára varrt. Imádtam a filmet, van benne útkeresés, hogy megtaláljuk önmagunkat.

A film összbevétele 2 079 372 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 74 638 080 forintot termelt. A hazai mozik összesen 51 253 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A film első felében Scott és barátai A megtisztulás éjszakája: A sziget című filmet nézik, melyben Marisa Tomei is játszik. A Staten Island királyában Tomeit Margie Carlin szerepében láthatjuk.

(hp)
 

Pete Davidson testvérét, Claire Carlint Maude Apatow alakítja. Maude a film a filmet is rendező Judd Apatow és a színésznő, Leslie Mann lánya.

(hp)
 

A főhős papáját alakító Stephen Davidson a való életben is Pete Davidson nagyapja.

(hp)
 

Akárcsak a filmben, Pete Davidson a valóságban is a 9/11-es terrortámadás során vesztette el tűzoltóként dolgozó édesapját.

(hp)
 

A Staten Island királyának története Pete Davidson életén alapszik, és azt mutatja be, milyen lehetett volna az élete, ha nem a humorista pályát választja.

(hp)
 
Judd Apatow több, mint tíz év eredménytelen próbálkozás után végre rátalál a dráma és komédia közti tökéletes harmóniára. több»
 
A Staten Island királya időtlen témáját ihletett szkripttel és tehetséges színészekkel szolgáló, jellegzetes Apatow-mozi tehát, amely a gegeket nézve tán visszafogottabb a szokásosnál, de amikor elszabadul, akkor is megőrzi azt a kócos, proli lírát, amely főszereplőjét is oly kedvelhetővé teszi. több»
 
A társadalomtudatos drámai komédiáiról ismert Judd Apatow (40 éves szűz, Ki nevet a végén?, Kész katasztrófa stb.) legújabb alkotása, a Staten Island királya a magyar VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan párdarabjaként is érthető. Kár, hogy a végére kifogy belőle a szufla. több»