Játssz egy Hyundai okostévéért! Login  
81%

Staten Island királya (2020)

The King of Staten Island
Filmadatlap
 
31
Szereplők
17
Vélemények
17
Képek
11
Videók
 
Nk   2021. 01. 06.

legújabb vélemény

0

Igazi keserédes szatíra, tipikus Judd Apatow történet. Sérült emberek találkozásának története, mely változást hoz mindannyiuk életébe. Nem feltétlenül nagy vagy pozitív a változás, de hatással vannak egymásra. Ez a kiragadott epizód az életükből pedig úgy van hatással ránk, mint a szereplők egymásra.

 
elekm90   2020. 11. 09.

1

Judd Apatow ismét egy tartalmas vígjátékot készített (ezúttal drámával vegyítve). Jó volt látni, pláne, hogy a műfajban mostanában eléggé egy kaptafára készülnek a filmek. Én Pete Davidson komikus múltját egyáltalán nem ismertem, de nagyon jól hozta ... több»


 
indingo   2020. 08. 23.

0

Örültem, hogy főszereplő egy viszonylag ismeretlen arc volt, jobban állt a filmnek. Olyan természetes humora volt, nem erőltetett.

 
Greeta   2020. 08. 26.

0

Jaj azok a tetkok, amiket a tűzoltó pali hátára varrt. Imádtam a filmet, van benne útkeresés, hogy megtaláljuk önmagunkat.

 
belavagyok   2020. 09. 29.

0

Olyan magával ragadó a film. Sodor a története és azon kapod magad, hogy vége. Maga a story semmi különös, de valahogy a hangulata nagyon erős tudott lenni.

 
uniterra   2020. 10. 24.

0

Vegre egy uveggyongy a sok szemet kozott. Igazan jol szorakoztam.

 
HanGa   2020. 10. 14.

0

Picit egyszerű volt a története, de ettől függetlenül kedvelhető. De nekem olyan egyszer nézős darab.

Galéria (17)

Pete Davidson
Pete Davidson

Videók (11)

A film összbevétele 2 079 372 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 74 638 080 forintot termelt. A hazai mozik összesen 51 253 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A film első felében Scott és barátai A megtisztulás éjszakája: A sziget című filmet nézik, melyben Marisa Tomei is játszik. A Staten Island királyában Tomeit Margie Carlin szerepében láthatjuk.

(hp )
 

Pete Davidson testvérét, Claire Carlint Maude Apatow alakítja. Maude a film a filmet is rendező Judd Apatow és a színésznő, Leslie Mann lánya.

(hp )
 

A főhős papáját alakító Stephen Davidson a való életben is Pete Davidson nagyapja.

(hp )
 

Akárcsak a filmben, Pete Davidson a valóságban is a 9/11-es terrortámadás során vesztette el tűzoltóként dolgozó édesapját.

(hp )
 

A Staten Island királyának története Pete Davidson életén alapszik, és azt mutatja be, milyen lehetett volna az élete, ha nem a humorista pályát választja.

(hp )
 

Judd Apatow és Pete Davidson a Kész katasztrófa című filmen dolgoztak együtt első alkalommal. A rendezőt-producernek Amy Schumer ajánlotta be Davidsont, aki annyira meggyőzte Apatowot, hogy az ő személyes történetét dolgozta fel legújabb rendezésében.

(hp )
 

A film forgatása 2019 júniusában és júliusában zajlott Staten Islanden.

(hp )
 

A film világpremierje 2020. március 13-án lett volna a South by Southwest fesztiválon, de a koronavírus-járvány miatt a fesztivált elhalasztották. A producerek ezt követően Tribecában tervezték bemutatni, de végül ezt a rendezvényt sem tarthatták meg a szervezők. A mozikban június 19-én debütált volna, de a járványhelyzetre való tekintettel a Universal úgy döntött, hogy kizárólag a VOD-szolgáltatók kínálatában teszi elérhetővé a vígjátékot.

(hp )
 

Premierjének hétvégéjén ez a film vezette a nézettségi listákat az olyan VOD-szolgáltatók kínálatában, mint a FandangoNow, az Amazon Prime, az iTunes Store, az Apple TV, a Vudu, a Google Play vagy a YouTube.

(hp )
 

A film alapvetően pozitív kritikai fogadtatásban részesült. A Staten Island királya jelenleg 70 százalékon áll a RottenTomatoes kritikaaggregátor portálon 214 szemlézett cikket követően.

(hp )
 
Judd Apatow több, mint tíz év eredménytelen próbálkozás után végre rátalál a dráma és komédia közti tökéletes harmóniára. több»
 
A Staten Island királya időtlen témáját ihletett szkripttel és tehetséges színészekkel szolgáló, jellegzetes Apatow-mozi tehát, amely a gegeket nézve tán visszafogottabb a szokásosnál, de amikor elszabadul, akkor is megőrzi azt a kócos, proli lírát, amely főszereplőjét is oly kedvelhetővé teszi. több»
 
A társadalomtudatos drámai komédiáiról ismert Judd Apatow (40 éves szűz, Ki nevet a végén?, Kész katasztrófa stb.) legújabb alkotása, a Staten Island királya a magyar VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan párdarabjaként is érthető. Kár, hogy a végére kifogy belőle a szufla. több»