Steven Seagal újra a figyelem középpontjában a moszkvai születésnapi beszéde miatt

Az Úszó erőd sztárja, Steven Seagal vasárnap egy moszkvai étteremben ünnepelte a 70. születésnapját, ahol csatlakozott hozzá az orosz elnök, Vlagyimir Putyin több olyan szövetségese is, akik ellen nyugati szankciókat vezettek be Oroszország ukrajnai inváziója miatt.

Köztük volt az államilag finanszírozott RT műsorszolgáltató főszerkesztője, Margarita Szimonjan és Vlagyimir Szolovjov televíziós műsorvezető is, számolt be a hírről a Financial Times. A fekete inget viselő Seagal köszöntőjében azt mondta: "mindannyian, ti vagytok a családom és a barátaim. És mindannyiótokat szeretlek, és együtt állunk jóban-rosszban".

Seagal az orosz vezető egyik leghűségesebb barátja. Putyin 2016-ban orosz útlevelet adott neki, két évvel azután, hogy támogatta a Kreml Krím Ukrajnától való elcsatolását. Seagal így beszélt az orosz elnökről: "az egyik legnagyobb, ha nem a legnagyobb ma élő vezető".

Február végén Seagal a Fox Newsnak azt mondta, hogy Ukrajnát és Oroszországot "egy családnak tekinti, és tényleg úgy véli, hogy egy külső szervezet hatalmas összegeket költ propagandára, hogy provokálja a két országot, hogy ellentétbe kerüljenek egymással".

“Azért imádkozom, hogy mindkét ország olyan pozitív, békés megoldásra jusson, amelyben békében élhetünk és boldogulhatunk együtt” - mondta korábban.

2018-ban Oroszország az Egyesült Államokkal való kapcsolatok javításával bízta meg a színészt. Az orosz külügyminisztérium szerint Seagal feladata az, hogy "elősegítse az Oroszország és az Egyesült Államok közötti kapcsolatokat a humanitárius területen, beleértve a kulturális, művészeti, közéleti és ifjúsági cserék terén való együttműködést".