Steven Spielberg mindig is apafigura volt Drew Barrymore számára, de amikor az 1982-es E.T. A földönkívüli forgatása során az akkor mindössze 7 éves színésznő arra kérte a rendezőt, hogy legyen az igazi apja, Spielberg kénytelen volt nemet mondani.

A Vulture magazin portréja számolt be arról, hogy a színésznő úgy hivatkozik Spielbergre, aki a mai napig valódi szülői figura tudott maradni a számára, aki a keresztsülőséget vállalta az ő életében.

Az E.T. forgatása során Spielberg elsődleges céljává tette, hogy megőrizze a címszereplő varázsát a fiatal Barrymore számára, vagyis az akkor mindössze 7 éves színésznő valóban elhitte a, hogy a földönkívüli lény valódi. Néhány héttel a forgatás megkezdése után azonban Barrymore észrevette, hogy több férfi kezeli a figurát, így azt követelte tőlük, hogy hagyják el a forgatási helyszínt.

“Nem akartam kipukkasztani a buborékot. Ezért egyszerűen azt mondtam: 'Semmi baj, az E.T. annyira különleges, hogy E.T.-nek nyolc asszisztense van. Én vagyok a rendező, nekem csak egy van” - mondta Spielberg.

Barrymore magánélete azonban egyre sötétebb arcot öltött bántalmazó apja miatt. Elmondta, hogy 10 évesen kezdett el marihuánát fogyasztani, 12 évesen pedig kokaint szippantott. Ebben a korban jelentkezett be az elvonóra is. Amikor 7 évesen az E.T.-t forgatta, Barrymore vörös rúzzsal jött a forgatásra, Spielberg pedig azt mondta neki, hogy mossa le.

“Sokkal tovább maradt fent, mint amennyi időre lefeküdt, olyan helyekre ment, amelyekről csak hallania kellett volna, és olyan életet élt nagyon zsenge korában, ami szerintem megfosztotta őt a gyermekkorától. Mégis nagyon tehetetlennek éreztem magam, mert nem én voltam az apja. Csak afféle consigliere lehettem a számára” - mesélte a rendező. Spielberg és Barrymore egyébként a mai napig szoros kapcsolatot ápolnak egymással.

családi | sci-fi

E.T., a békés szándékkal érkező földönkívüliek egyik példánya véletlenül a Földön ragad. Ijedten és zavartan, titokban figyeli az emberek világát, amíg a tíz éves... több»