A kilencvenes évek egyik legnagyobb reménységének számító Jake Lloydnak mára szinte teljesen nyoma veszett a filmes szcénából.

Llyod korábban a Hull a pelyhes és az Apollo 11-ben bukkant fel, igazán elismerté azonban a Star Wars: Baljós árnyakban nyújtott alakítása tette, hiszen ő formálta meg Anakin Skywalkert.

Baljós árnyak enyhén szólva sem vált a nézők kedvenc epizódjává az elmúlt évek során, így az sem egyedülálló példa, hogy a franchise-ban szerepet vállaló színész a cyberbullying áldozatává vált. Ez alól pedig Llyod sem volt kivétel, akit történetesen iskolatársai is zaklattak a film megjelenését követően.

Llyod 2001-ben vissza is vonult a színészettől, legutóbb pedig 2015-ben hallhattunk róla, amikor is letartóztatták veszélyes közlekedési szabályok súlyos és veszélyes megsértése miatt. Egyidejűleg pedig arra is fény derült, hogy az évek során Jake súlyosabb lelki és mentális sérülésekkel diagnosztizálták évekkel korábban.

A család a napokban adott ki közleményt, amelyben hírül adta, hogy Lloydot a hozzátartozói körében ápolják, egyúttal pedig megköszönték a rajongók támogatását is. „Nem javított az állapotán húga, Madison tragikus elvesztése sem, de mindannyian azon vagyunk, hogy segítséget nyújtsunk a számára. Még mindig egy nagyon kedves és törődő személyiség, és arra törekszünk, hogy újra mielőbb az a vidám és szórakoztató ember legyen, mint régen” – olvasható a közlemény szövegében.