Amint arról múlt csütörtökön beszámoltunk, Charles Sobhraj - aki A kígyó című minisorozat ihletője volt - szabadult a nepáli börtönből, miután két turista meggyilkolásáért kiszabott 20 éves büntetését letöltötte, és visszaküldték Franciaországba.

Előrehozott szabadlábra helyezték, mivel egészségi állapota miatt nyílt szívműtétre volt szüksége.

A 78 éves férfi, akit azzal gyanúsítanak, hogy az 1970-es években Ázsiában a "hippi ösvényen" mintegy 20 embert gyilkolt meg, most visszatért Franciaországba. A Párizsba tartó repülőgépen Charles Sobhraj az AFP újságírójának azt mondta, hogy "ártatlan" a bűncselekményekben, amelyekkel vádolják - számol be a FranceInfo.

Sobhraj francia ügyvédje, Isabelle Coutant-Peyre december 24-én a FranceInfónak azt mondta, hogy "új pert készít elő Nepál ellen", és azt állította, hogy "most már minden bizonyíték megvan arra, hogy az ügyet a rendőrség koholta."

Hozzátette, hogy Charles Sobhraj is be akarja perelni a BBC-t és a Netflixet A kígyó című sorozat miatt. Az ügyvéd elítél egy olyan művet, "amely teljesen meghamisított hírhedtséget ad neki, és ahol csak 30 százalékban van igazság."

A francia sorozatgyilkos a Tahar Rahim főszereplésével készült A kígyó című minisorozat révén vált világszerte ismertté. Szabadulásának bejelentése óta, amely mindenkit váratlanul ért, a sorozat népszerűsége újjáéledt a Netflixen, és 18 hónappal az eredeti megjelenése után a top 10-es sorozatlistán a nyolcadik helyre emelkedett.

83 A kígyó  (2021)

dráma | krimi | thriller

A Charles Sobhraj csavaros életéről szóló, igaz történeten alapuló sorozat bemutatja a gyilkost, tolvajt és a csábítás, álcázás mesterét, aki a 70-es években Ázsiában... több»