Szex, érzékiség, tabuk: Korhatáros előzetest kapott Lena Dunham megosztó filmje

Hatalmas vitát váltott ki az idei Sundance Filmfesztiválon Lena Dunham legújabb rendezése, a Sharp Stick, amelyhez frissen landolt az előzetes.

A film története szerint Sarah Jo Hollywoodban éli mindennapjai édesanyjával és húgával. A lány kapcsolatra vágyik, egy évekkel ezelőtt történt komoly műtét miatt azonban súlyos traumát okozott a számára, így képtelennek érzi magát arra, hogy gyengéd viszonyt ápoljon bárkivel is, azonban rövidesen viszonyba keveredik Josh-sal, akinél gondozói állást vállalt.

Lena Dunham rendezése korábban alaposan megosztotta a közvéleményt, mivel többen úgy gondolták, hogy a film az autizmussal élő embereket infantilizálja. A film főszerepét alakító Kristine Froseth szakvéleményt is kért a szerepe kapcsán, Amy Gravino ügyvédnő pedig a későbbiekben az alábbiakat nyilatkozta a karakterről a Variety magazinnak:

“Kristine azt mondta, hogy szerinte a karakter neurodivergens. A forgatókönyvben ezt a karaktert nem nevezték autistának, pedig nagyon is egyértelműen az volt. Nem mondhatod csak úgy, hogy a karakter nem lesz neurodivergens; a kódolás még mindig ott van, és ez az írásból és a színészi döntésekből is így jön át, még akkor is, ha ez nincs kifejezetten kimondva.”

“Sarah Jo-val kapcsolatban semmi sem volt úgy kódolva, hogy neurodivergenciát sugalljon vagy közvetítsen. Lena a saját tapasztalataiból merített, nagyon személyes portré megrajzolásakor felismerte, hogy a közönség számtalan módon azonosulhat Sarah Jo-val. Ez a művészet ereje, ebben az esetben a filmé. Kilép az alkotó képzeletéből, és a nézők élményében él - a legjobb esetben is nagyon intim és érzelmileg átélhető élményt nyújt” - válaszolta a produkció szóviője szintén a Variety magazinnak.

“Ez az első olyan projektje, amelyben a részek nem állnak össze, mert úgy tűnik, mintha amit látunk, nem is annyira kreált, mint inkább kitalált lenne” - írta a filmről a továbbiakban a Variety magazin kritikusa, Owen Gleiberman.

A Sharp Stick augusztus 16-tól lesz elérhető az online platformokon, a film további főszerepeiben Jennifer Jason Leigh, Jon Bernthal és Scott Speedman láthatók.

46 Sharp Stick  (2022)

vígjáték

Sarah Jo egy naiv 26 éves lány, aki Hollywood peremén él édesanyjával és nővérével. Csak arra vágyik, hogy kimozduljon a szürkeségből. Amikor viszonyba kezd idősebb... több»