Szexuális zaklatással vádolják Ron Jeremyt, évtizedekre a rácsok mögé kerülhet

Formálódik a következő szexuális zaklatásról szóló botrány, ezúttal egy egykori pornószínészt és rendezőt vádoltak meg az egyik legsúlyosabb bűncselekménnyel. Ő Ron Jeremy, akit már előzetes letartóztatásba is helyeztek. Ha a vádak igazak, gyakorlatilag életfogytiglani szabadságvesztéssel sújthatják.

Ron Jeremy már a ’80-as évektől kezdve a pornóipar egyik legtermékenyebb alakja, felnőttfilmek ezrei kötődnek így vagy úgy a nevéhez. A ma már 67 éves egykori színész az évtizedek során fokozatosan próbált meg a felnőttfilmek világából átnyergelni a „hagyományos” filmekhez, de komikusként is ténykedett, valamint TV-filmekben és valóságshow-kban is vállalt szerepet.

A legújabb hírek szerint négy nő megerőszakolásával vádolták meg, közülük egyet még 2014-ben, másik hármat pedig a 2017 és 2019 közötti időszakban bántalmazott. Mindegyik áldozatát ugyanabban a Los Angelesi bárban támadta meg a vádak szerint. Egyes források szerint ennél több nő is érintett lehet, de egyelőre az ügyészség csak ebben a négy esetben talált elég bizonyítékot a vádemeléshez.

Ron Jeremy már előzetes letartóztatásban van, a bíróság pedig 6,6 millió dollárban állapította meg az óvadék mértékét. Amennyiben azonban mind a négy esetben bűnösnek találják, úgy 90 évtől életfogytig tartó szabadságvesztés lehet a büntetése. Ez a korából fakadóan az ő esetében mindenképpen életfogytig tartó szabadságvesztést jelentene.