Az utóbbi időben az Universal Pictures elnöke, Jeff Shell rendre felkavarja az állóvizet váratlan döntéseivel. Shell ugyanis y nem csupán a nagyobb moziláncokkal balhézott össze, hanem Quentin Tarantinoval is. Mondjuk a részleteket!

Nem kis port vert fel ugyanis a stúdió elnökének azon döntése, hogy a Trollok a világ körül című animációs film premierjét nem halasztotta el, hanem elérhetővé tette az online platformokon. Ezzel talán nem is lenne nagy probléma, ha Shell nem jelentette volna be azt, hogy azután is elérhető lesz a produkció, hogy a mozik újra kinyitottak. Az AMC szinte azonnal reagált a döntésre, amelyben leszögezte, nem kíván a jövőben felületet biztosítani az Universal filmjeinek.

A The Wall Street Journal egyik friss cikke szerint pedig Tarantino és Shell a közelmúltban folytattak tárgyalásokat, amely során Shell felvetette, hogy az Aljas nyolcas az iPhone-on is megnézhető legyen. A történet egészen rideg lezárást kapott, mivel Tarantino ezen a ponton egyszerűen kiviharzott a megbeszélésről.

Az Aljas nyolcas igencsak izmos költségvetésből készült, minthogy a filmet retrónak számító 70mm-es filmre forgatták, nem kis fejtörést okozott a mozik számára a film vetítése. Bár viszonylag pozitív kritikai fogadtatásban részesült a produkció, ennek ellenére “mindössze” 150 millió dolláros bevételt hozott a konyhára, azzal szemben, hogy a The Weinstein Company pusztán 60 millió dollárt fektetett a gyártásba.

Komoly dilemmának számít tehát, hogy az Aljas nyolcas továbbra is minél szélesebb körben elérhető legyen, ugyanakkor Tarantino kiáll amellett, hogy így gyakorlatilag elveszne a film nyújtotta valódi élmény.