Quentin Tarantino az elmúlt harminc év egyik legelismertebb rendezője, akinek nem egy és nem két kultfilmet is köszönhetnek a rajongók. De a rendező nem csak arról híres, hogy egyedi hangulatú és felépítésű filmeket készít, hanem arról is, hogy nem rejti véka alá a véleményét. Most épp a filmipar sötét korszakáról beszélt nyíltan.

Quentin Tarantino egy interjúban arról beszélt, hogy a legtöbbet a ’80-as években járt moziba. Rengeteg filmet látott és ezeket össze is hasonlította az ’50-es évek filmjeivel. Úgy értékelt, hogy Hollywood legrosszabb korszaka volt a ’80-as évek, amellyel egyedül napjaink vehetik fel a versenyt e tekintetben.

A rendező már többször is nyíltan kritizálta az elmúlt évtizedet uraló képregény-filmeket és úgy általában a nagy filmes franchise-okat, mint a Star Wars, a Godzilla vagy a James Bond filmek. Arról is beszélt, hogy nem véletlenül utasít el minden felkérést, amely valamely képregényes moziverzumhoz való csatlakozását kéri, mivel úgy érzi, hogy ezzel kvázi felbérelnék, márpedig ő nem bérmunkás.

Az, hogy Quentin Tarantino napjainkat Hollywood egyik legrosszabb korszakának tartja, nem egyedi vélemény. Korábban már Martin Scorsese és Ridley Scott is nyíltan kritizálta a Marvel- és DC-filmeket. Persze az, hogy ők nem szeretik a szuperhős-filmeket, egy dolog, szívük joga. Mások – milliók – viszont igen.