Már a mozikban Sameh Zoabi filmje, a Tel-Avivban minden megtörténhet, melynek premierje kapcsán cikkünkben minden egy helyre gyűjtöttünk össze, melyet érdemes tudnod az Oscar-esélyes filmről.

A Tel-Avivban minden megtörténhet velencei filmfesztivál Horizontok programjában mutatkozott be, itt két díjjal is elismerték, majd számos további nemzetközi díjat nyert.
Ami a film történetét illeti, fiatal és tapasztalatlan palesztin férfi, Szalám egy izraeli katonával való véletlen találkozás után nem várt esélyt kap: az ország egyik legnépszerűbb szappanoperájának írójaként szerződteti egy neves tévécsatorna. Alkotói pályája egyre magasabbra ível, egy idő után azonban összetűzésbe kerül a sorozat finanszírozóival a történet befejezése miatt. Szalám alkotói és emberi válságba kerül…

A film rendezői székét Sameh Zoabi foglalhatta el (Tel-Avivban minden megtörténhet, Ish lelo selolari), míg a főbb szerepekben olyan színészeket láthatunk, mint Lubna Azabal, Laëtitia Eïdo, Nadim Sawalha, Kais Nashif, Yaniv Biton, Maisa Abd Elhadi és Salim Dau. A forgatókönyvet Sameh Zoabi és Dan Kleinman szerezte.

Íme 5 érdekesség a premierfilmről, amit nem árt tudnod, mielőtt jegyet váltasz:

  • A Tel-Avivban minden megtörténhet Luxemburg hivatalos nevezettje a 92. Oscar-gála legjobb idegen nyelvű film kategóriájának.
  • A film világpremierjére a 75. Velencei Filmfesztivál Orizzonti szekciójában került sor, míg Izraelben, ahol a Tel-Avivban minden megtörténhet elnyerte a legjobb film és a legjobb forgatókönyv díját a Haifa International Film Festival-on mutatkozott be a nagyközönség előtt.
  • A Tel-Avivban minden megtörténhet nagy sikerrel szerepelt a világ legrangosabb A-kategóriás filmfesztiváljain. A film sztárja, Kais Nashef a Velencei Filmfesztiválon elnyerte a legjobb színésznek járó díjat.
  • A film 0,5 millió dolláros bevételt termelt Észak-Amerikában, míg összbevételei 1,7 millió dollárra rúgnak (2019. november).
  • A film igen pozitív kritikai fogadtatásban részesült. A Tel-Aviviban minden megtörténhet jelenleg 90 százalékon áll a RottenTomatoes kritikaaggregátor portálon (2019. november).

Hazai premierdátum: 2019.12.05.

A film előzetesét idelent tudjátok megnézni: