Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
75%

Tel-Avivban minden megtörténhet (2018)

Tel Aviv on Fire
Filmadatlap
 
25
Szereplők
5
Vélemények
43
Képek
3
Videók

Galéria (43)

Videók (3)

 
Paulo-Varga   2019. 12. 08.

legújabb vélemény

0
Politika és szappanopera – Tel-Avivban minden megtörténhet

Az elsőfilmes Sameh Zoabi az izraeli–palesztin konfliktusról mesél meta-vígjátékában. A Tel-Avivban minden megtörténhet úgy képes súlyos politikai témákat pedzegetni, hogy közben végig könnyed, szórakoztató és vicces marad. A történet középpontjában ... teljes kritika»

 
Toncsi   2019. 06. 21.

0

Hát igen, ha az izraeliek és a palesztinok olyan lazán kezelnék a konfliktusaikat, mint a filmben, egy csapásra megoldódna minden és csak hírből ismernék a háborút. Úgy tűnik, ez egyelőre csak a filmvásznon működik, de majd egyszer talán... Jó kis fi... több»

 
M4T   2019. 12. 01.

0

A jól csengő cím után szerintem a film egyáltalán nem nyújtja azt, amire vállalkozik. Nehéz egy olyan romantikus vígjátékot összehozni, ami ne csapjon át melodrámába, és sajnos ez néha ennek a filmnek is besikeredik. Ettől persze nem lesz egy borzalmas alkotás, csak épp kissé semmitmondó. Ez van.

 
kodin1   2019. 01. 13.

0

Imádtam minden percét, nagyon átgondolt film, talán az a legnagyobb erőssége, hogy a néző nem látja előre a cselekmény alakulását. Humoros, a politikára vonatkozó utalásokat is nagyon tapintatosan oldották meg, ráadásul az amerikai romantikus vígjáté... több»

 
ruman666   2019. 12. 03.

0

Gyerekek ez tényleg az a film, amit zabál az ember, amíg nézi, de miután vége az egésznek valahogy már nem is érti az egészet és persze magát, miért is ült be rá. Nem okozott alapjában véve nagy csalódást a Tel Aviv, de nem érzem azt, hogy ezt még valaha még egyszer meg fogom nézni.

A film összbevétele 1 548 893 dollár volt (imdb.com).

 

A Tel-Avivban minden megtörténhet Luxemburg hivatalos nevezettje a 92. Oscar-gála legjobb idegen nyelvű film kategóriájának.

(hp)
 

A film világpremierjére a 75. Velencei Filmfesztivál Orizzonti szekciójában került sor, míg Izraelben, ahol a Tel-Avivban minden megtörténhet elnyerte a legjobb film és a legjobb forgatókönyv díját a Haifa International Film Festival-on mutatkozott be a nagyközönség előtt.

(hp)
 

A Tel-Avivban minden megtörténhet nagy sikerrel szerepelt a világ legrangosabb A-kategóriás filmfesztiváljain. A film sztárja, Kais Nashef a Velencei Filmfesztiválon elnyerte a legjobb színésznek járó díjat.

(hp)
 

A film 0,5 millió dolláros bevételt termelt Észak-Amerikában, míg összbevételei 1,7 millió dollárra rúgnak (2019. november).

(hp)
 

A film igen pozitív kritikai fogadtatásban részesült. A Tel-Aviviban minden megtörténhet jelenleg 90 százalékon áll a RottenTomatoes kritikaaggregátor portálon (2019. november).

(hp)
 
Csak ajánlani tudom a Tel-Avivban minden megtörténhet című filmet, főleg annak, aki nem valami komoly művészfilmet vár el, de igényesen akar szórakozni. több»
 
Tökéletes szórakoztatás, amely komolyan elgondolkodtat. Mert, ahogy Moliére állítja: minél nagyobb az akadály, annál dicsőségesebb a legyőzése. több»