Sokkal több humor és kevesebb számítógépes trükk – ezek a célok lebegtek a Dungeons and Dragons: Betyárbecsület alkotóinak szeme előtt. 

A filmet a kritika egyöntetűen dicséri. A két rendező, John Francis Daley és Jonathan Goldstein megcsömörlöttek az effektusokkal teletömött, fapofa hősöket felvonultató fantasyktól és szuperhősös moziktól, és visszasírták gyerekkoruk nagy kalandfilmjeit, mint Az elveszett frigyláda fosztogatói, a Kincsvadászokvagy A herceg menyasszonya.

„A tartós csömör az újtól és a régi iránti nosztalgia vezetett minket, amikor végre olyan felszabadult és vidám filmet akartunk készíteni, amilyeneket annak idején a sarki moziban láttunk” – mondta Daley a film párizsi premierjének sajtótájékoztatóján.

„Manapság, amikor azonnal szétszednek bárkit az interneten, nagyon kell vigyázni, ha az ember egy olyan játékot akar adaptálni, aminek évtizedek óta hatalmas rajongótábora van – mondta ugyanott a főszereplő, Chris Pine. – De úgy hallom, elégedettek a D&D rajongói, mert olyan kalandokkal találkoznak, amilyeneket megszoktak a játékban, és a beavatatlanok sem panaszkodnak, mert a szabályok ismerete nélkül is kiválóan szórakoznak.”

„Talán furcsán hangzik, de a szuperfilmek világában nem alapkövetelmény, hogy kifogástalan forgatókönyvvel kell nekivágni – folytatta Daley, aki Goldsteinnel a Förtelmes főnökök és folytatása, illetve A Pókember: Hazatérés forgatókönyvét is jegyzi. – Azt mondja a stúdió, hogy oké, mehet, majd menet közben összehegesztjük a forgatókönyvet. Mindent a látványra meg a hangra bíznak, a sztori meg a dialógus mellékes. Ez szerintem nagyon szűk látókörű hozzáállás.”

A Dungeons and Dragons: Betyárbecsület már a hazai mozikban.

akció | fantasy | kaland

SkyShowtime (2023.09.29.)

Egy nagyszabású kalandra indul egy sármos tolvaj és különc kalandorokból álló csapat, akik elhatározzák, hogy a nyomára bukkannak egy elveszett ereklyének. A dolgok azonban... több»

UIP-Duna