Tényleg homoszexuális a Stranger Things központi karaktere? Válaszoltak az alkotók

Csaknem tizenhat főszereplővel és öt fő helyszínnel tért vissza a Stranger Things negyedik évada. Így talán nehéz is elképzelni, hogy a nézők láthatnak bármilyen karakter drámát a folytatásban, ám úgy tűnik, hogy az alkotók részéről még ez is belefért.

A Variety magazin Noah Schnapp és Millie Bobby Brown színészekkel készített nemrégiben interjút, amely során szóba került a Schnapp által alakított Will Byers karakterének szexuális irányultsága.

A magazin egy cikkében egyúttal arra igyekszik rámutatni, hogy Will karaktere milyen jelentős változásokon ment keresztül a korábbi évadokhoz képest, amelyre az is utal, hogy a fiú nehezen találja meg újra a kapcsolódást régi barátaival.

Az egyik legérdekesebb észrevétel, hogy Will és Tizenegy egy iskolai beszámolóban egy olyan személyről tartanak előadást, akit a leginkább sokra tartanak. Will választása Alan Turing matematikusra esik, akit az ötvenes években vád alá helyeztek, majd kémiai úton történő kasztrálásra ítéltek a homoszexualitása miatt.

“Néha azt hiszem, egyszerűen ijesztő dolog így megnyílni - kimondani, hogy mit érzel valójában, különösen azoknak, akiket a legjobban szeretsz. Mert mi van, ha - mi van, ha nem tetszik nekik az igazság?” - feleli Will Mike-nak az új évad második epizódjának abban a jelenetében, amikor Mike bevallja barátjának, hogy nem merte bevallani érzelmeit Tizenegynek.

“Úgy érzem, hogy sosem foglalkoznak vele igazán, vagy nem mondják ki nyíltan, hogy Will milyen. Szerintem ez a szépsége a dolognak, hogy a nézők értelmezésén múlik, hogy Will egyszerűen csak nem hajlandó felnőni, és lassabban nő fel, mint a barátai, vagy tényleg meleg” - nyilatkozta Schnapp, majd hozzátette, hogy mindez ki fog derülni az évad lezárásában.

Mindehhez kapcsolódóan a sorozat a sorozat producere, Matt Duffer az alábbiakat mondta: “A történet teljes íve még nem állt össze, mivel a 7. epizódnál tartunk, ezt nevezzük a második felvonás végének. Szóval a történetben sokkal több a feloldás. Ugyanezt próbáljuk megtenni a karakterek ívével is. Azt mondanám, hogy ez vonatkozik Willre is. Szóval sokkal könnyebb lesz beszélni róla mindenkinek - a színészeknek és nekünk is -, ha már lejátszották az utolsó két epizódot. De az biztos, hogy az ő útja és íve még messze nem ért véget.”

A Stranger Things negyedik évadának utolsó két epizódja július elsején debütál majd.

dráma | fantasy | horror | misztikus | sci-fi | thriller

Hopper Oroszországban raboskodik, ahol sok veszéllyel kell szembenéznie, amik emberi és nem emberi dolgok is egyaránt. Az Egyesült Államokban új problémák kezdenek jelentkezni,... több»