Leonardo DiCaprio és Brad Pitt (közös fotóik a galériánkban) kétségtelenül napjaink legnépszerűbb színészei közé tartoznak, nem is érdemtelenül. A páros közt a Volt egyszer egy Hollywoodban olyan jó volt a kémia, hogy a rajongók nem is értik, hogyhogy nem játszottak még ők együtt egyetlen filmben sem. Nos, az a helyzet, hogy játszottak. És még csak nem is olyan nagyon régen.

A Volt egyszer egy Hollywood a ’60-as évek végére repíti vissza a nézőket. Leonardo DiCaprio egy színészt, Rick Daltont alakította, aki jó ideje nem csinál már kaszkadőr mutatványokat. Ezt a munkát Cliff Botth (őt játszotta Brad Pitt) végzi el helyette. Kettejük közt végül szoros barátság alakul ki a Bounty Law című film forgatása alatt. Míg Leonardo DiCaprio végül nem nyerte meg az Oscart az alakításáért, addig Brad Pitt elvitte a legjobb férfi mellékszereplő díját az alakításáért.

A két színész között nem csak a vásznon, de az életben is jó barátság alakult ki, ami a jövőben akár további közös filmeket is jelenthet. Viszont nem a Volt egyszer egy Hollywood volt az első közös filmjük. Az, hogy erről kevesen tudnak, annak köszönhető, hogy az első közös projektjük egy rövidfilm volt, ami ráadásul sosem került forgalomba és jelenleg sem található meg egyik nagy szolgáltató kínálatában sem.

2015-ben készítette el Martin Scorsese a The Audition című rövidfilmet. Ebben mindenki saját magát alakítja, a történet pedig egy készülő film meghallgatásáról szól. Van egy szerep, amire Leonardo DiCaprio és Robert De Niro is nagyon ácsingózik. Martin Scorsese nem is tud igazán választani kettejük közül. Végül találkozik Brad Pittel, aki nevető harmadikként megkapja a szerepet. Csakhogy, amikor felolvassa az első sorait, kiderül, hogy nagyon nem megy neki a dolog.

Ez volt tehát az első olyan film, amiben Brad Pitt és Leonardo DiCaprio együtt szerepelt.