Végre a hazai mozikba is megérkezett Giuseppe Capotondi regényadaptációja, A hazugság színe, melyben az olyan világsztárok mellett, mint Donald Sutherland és Elizabeth Debicki, a Rolling Stones ikonikus frontembere, Mick Jagger is a tiszteltét teszi. Mindent tudni szeretnél a filmről? Jó helyen jársz!  

James Figuares szomjazik a sikerre, ám úgy tűnik, műkritikus karrierje megbicsaklott, és be kell érnie annyival, hogy megismerteti a Milánóba látogató kíváncsi turistákat a műremekek történetével. Egy nap azonban felcsillan a remény számára, amikor meghívást kap a környék egyik legvagyonosabb embere, a szenvedélyes műgyűjtő hírében álló Joseph Cassidy (Mick Jagger) otthonába. Egy ilyen kapcsolat kapukat nyithat meg előtte, ám Cassidy nem puszta jóindulatból akarta megismerni a kritikust. Nagy rajongója Jerome Debney (Donald Sutherland) művészetének, ezért megbízza Jamest, hogy lopja el egy festményét.
Giuseppe Capotondi valóságos sztárparádét felvonultató filmje, a Charles Willeford regényét feldolgozó A hazugság színe, mellyel tíz év kihagyás után tért vissza az mozifilmek világához 2020. áprilisában a magyarországi mozikban! 

A főbb szerepeket Donald Sutherland, Mick Jagger, Elizabeth Debicki, Rosalind Halstead, Claes Bang, Katie McGovern és Alessandro Fabrizi alakítják.

Íme tehát 7 izgalmas tény a premierfilmről, amit valószínűleg nem tudtál:

  • Giuseppe Capotondi 10 év kihagyás után rendezett ismét, karrierjében mindössze másodszor egészestés filmet. A direktor a pályájának döntő részében televíziós sorozatokon dolgozott.
  • Charles Willeford amerikai író a film alapjául szolgáló 1971-ben megjelent regényének cselekménye a filmmel ellentétben (Como-tó partja, Olaszország) Everglades-ben játszódik.
  • A műkereskedőt, Joseph Cassidyt a Rolling Stones ikonikus frontembere, Mick Jagger alakítja.
  • A film forgatása 2018. szeptemberében kezdődött meg Lake Comóban, Olaszországban.
  • A film Charles Willeford azonos című regényének adaptációja.
  • A film forgalmazásáért folyó licitet a Sony Pictures Classics nyerte 2019. őszén.
  • A film világpremierje 2019. szeptember 7-én volt a Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon.

Hazai premierdátum: 2020.07.30.

Korhatár: 16