A The Last of Us 1. évada nemrég ért véget. Most az elismert sorozat készítői a következő évad előkészületeivel vannak elfoglalva. A 2. évad egyik legfontosabb szereplőjét egy izgalmas poszterrel jelentették be.

2023.03.22   olvasottság: 37611x   szerző: Ezüstróka  

A The Last Of Us-szal az HBO-nak pontosan az sikerült, ami korábban gyakran lehetetlennek tűnt: egy megfelelő videojáték-adaptációt tettek le az asztalra. Neil Druckmann és Craig Mazin ugyan az eredeti túlélőakcióból sokat kivett, de a posztapokaliptikus Amerika érzését és Joel (Pedro Pascal) és Ellie (Bella Ramsey) különleges kapcsolatát egészen jól sikerült megragadni.

Mivel a The Last Of Us első évadának fináléja nemrég került adásba, a sorozat rajongóinak egyelőre türelmesnek kell lenniük.

Neil Druckmann azonban a Twitteren keresztül most közzétett egy posztert, amelyen a The Last Of Us 2 (és így természetesen a készülő adaptáció) egyik legfontosabb szereplője látható: Abby. Aki játszott az eredetivel, annak a név hallatán biztosan végigfut a hideg a hátán - és az ő esetében érdekes módon ez még csak nem is kizárólag negatív értelemben értendő.

Abby a The Last Of Us 2 egyik főszereplője, aki különösen (!) személyes kapcsolatban áll Joellel és Ellie-vel. Anélkül, hogy túlságosan részleteznénk a karakter hátterét, mindenki, aki játszott a The Last Of Us 2-vel, biztosan emlékszik arra a gyötrelmes érzelmi hullámvasútra, amiért Abby volt felelős.

A The Last Of Us-nek a 2. évadban fel kell majd pörögnie, nemcsak az ambivalencia, hanem az Abby karakterének megértéséhez fontos túlzott erőszak tekintetében is.

Azt még nem tudni, hogy ki fogja Abbyt játszani az HBO-adaptációban. Az viszont megerősítést nyert, hogy a The Last Of Us 2. évadánál nem áll majd meg a sorozat. Ennek oka a játékok tartalmi terjedelme. Összehasonlításképpen: ha csak a fő történetet játszod végig, akkor körülbelül 23 órára van szükséged. Az első résznél ez körülbelül 12-16 óra volt. Attól függően, hogy mennyire siettél. Az még nem világos, hogy Neil Druckmann és Craig Mazin végül hány évadért lesznek felelősek. De jó, hogy megadják a játéknak azt a terjedelmet, amire szüksége van, hogy a történet kibontakozhasson.

Hogy mikor számíthatunk a The Last Of Us második évadára az HBO-n, szintén nem tudni még. De Bella Ramsey egy interjúban azt mondta, hogy 2024 vége vagy 2025 eleje előtt ne várjunk rá. Addig is elég időnk van  tehát ahhoz, hogy ismét kitegyük magunkat a The Last Of Us 2 érzelmi tortúrájának konzolon.