Freddie Mercury-t a rockzene történetének egyik legnagyobb énekeseként tartják számon. A legenda két hónappal 45. születésnapja után hunyt el kensingtoni otthonában, a Garden Lodge-ban.

Azóta is sokakat foglalkoztató kérdés volt azonban: Hol van eltemetve Freddie Mercury? Több mint 21 évig nem volt ismert a zenész végső nyughelye. De 2013-ban a rajongók felfedeztek egy táblát egy nyugat-londoni temetőben, amely egyértelműen neki állít emléket.

A tábla a Kensal Rise temetőben található, és Farrokh Bulsara, Mercury születési nevének van szentelve, akiből azután lett Freddie Mercury, hogy 1971-ben megalakította a Queent.

A kis emléktábla egy magas talapzaton, más személyeknek szóló tisztelgések között áll, és a következő felirat olvasható rajta: "Szeretettel, Farrokh Bulsara emlékére. Pour Etre Toujours Pres De Toi Avec Tout Mon Amour". Lefordítva: "Mindig közel lenni hozzád minden szeretetemmel", és egy M betűvel az aláírás. Az M feltehetően az énekes korábbi barátnőjét, Mary Austint jelképezi.

Úgy tartják, hogy Freddie hamvait neki adták oda, de ő soha nem árulta el, hogy mit csinált vele.

Freddie 1991. november 24-én, 45 éves korában hunyt el. AIDS-szel kapcsolatos komplikációk miatt halt meg, hörgőtüdőgyulladásban szenvedett, miközben a betegség tönkretette az immunrendszerét. Sajnos, még a vagyona és a forrásai ellenére is, akkoriban olyan időszakot éltek, amikor a betegek életét meghosszabbítani képes antiretrovirális gyógyszerek még elérhetetlenek voltak az orvostudományban.

Társa, Jim Hutton szerint Freddie Mercurynél 1987 áprilisának végén diagnosztizálták az AIDS-et.

Freddie Mercury mindössze egy nappal halála előtt kiadott egy nyilatkozatot. A nyilatkozatban ez állt: "A sajtóban megjelent hatalmas találgatásokat követően szeretném megerősíteni, hogy HIV-pozitív lettem és AIDS-es vagyok. Úgy tartottam helyesnek, hogy ezt az információt bizalmasan kezeljem, hogy megvédjem a környezetemben élők magánszféráját. Most azonban eljött az idő, hogy barátaim és rajongóim szerte a világon megtudják az igazságot, és remélem, mindenki csatlakozik hozzám, az orvosaimhoz és mindazokhoz világszerte, akik harcolnak e szörnyű betegség ellen."