Kevés annyira túlcsavart horror franchise létezik mint a Fűrész. Az első rész még nem is igazi horror volt, inkább egy krimi. A második rész már sokkal jobban ráment a borzongatásra, a harmadiktól pedig lényegében már csak az volt a kérdés, milyen gyomorforgató kivégzéseket fogunk látni. Amiben szinte végig változatlan maradt a sorozat, az az egészet mozgató Jigsaw karaktere volt.

Jigsaw olyan karakter volt, aki még a halálból is tudta mozgatni a szálakat. Akármi is történt a filmekben, mindig kiderült róluk, hogy azokat Jigsaw a legelső pillanattól kezdve pontosan úgy akarta, ahogy történtek. Még az olyan apróságok sem gátolták mesteri terve végrehajtásában, hogy menet közben meghalt.

Jigsaw-t kezdettől fogva v alakította, aki azonban összesen nyolc filmben szerepelt. A legutóbbi, 2021-es Spirál: Fűrész hagyatéka című moziban azonban nem, ami érthető, hiszen az valójában nem is Jigsaw rémtetteiről szólt. Most viszont arról érkeztek hírek, hogy Tobin Bell visszatér!

A szám szerint tízedik filmet Kevin Greutert fogja rendezni, aki kezdettől fogva részese a franchise-nak, több epizódot is rendezett már. A forgatás a következő hetekben indulhat el, a premierre pedig egy év múlva, 2023 októberében kerülhet sor. Mivel a történetről semmit sem lehet még tudni, az is kérdéses, hogy Tobin Bell Jigsaw-ját hogyan fogják visszacsempészni a sztoriba. De vissza fogják, ami azt is jelentheti, hogy újabb visszaemlékezésekben tűnhet fel vagy azt, hogy valamilyen módon mégsem halt meg.