Tom Hanks is megszólalt azzal az üggyel kapcsolatban, hogy mely színészek kapjanak lehetőséget LMBTQ-karakterek megformálására a filmekben.

Hanks első Oscar-díját a legjobb színésznek járó elismerést az 1993-as Philadelphia - Az érinthetetlen című filmért kapta, amelyben egy HIV-fertőzött meleg férfit alakított, akit diszkriminálnak és kirúgnak a munkahelyéről. A The New York Times-nak adott legfrissebb interjújában a színész elmondta, hogy ma már nem vállalná el újra a szerepet.

“Egy hetero férfi meg tudná most tenni azt, amit én tettem Philadelphiában? Nem, és jogosan” - mondta Hanks.

“A Philadelphia lényegi mondandója az volt, hogy ne félj. Az egyik ok, amiért az emberek nem féltek attól a filmtől, az az volt, hogy egy meleg férfit játszottam. Most már túl vagyunk ezen, és nem hiszem, hogy az emberek elfogadnák, hogy egy hetero fickó, aki meleg fickót játszik, nem hiteles” - tette hozzá a színész.

Hanks azt is fontosnak tartotta kiemelni az interjúban, hogy szerinte egyáltalán nem abszurd dolog olyan elvárásokat támasztani manapság egy filmmel szemben, amely azt szolgálja, hogy az minél hitelesebb legyen.

Tom Hanks egyébként az idén nyáron debütáló, Baz Luhrmann rendezésében készült Elvis című filmben lesz látható legközelebb. A sztár utóbbi években forgatott filmjeiért lapozd át a galériánkat.

78 Elvis  (2022)

dráma | életrajzi | zenés

Elvis Presley-t a rajongók egyszerűen csak A királyként említik, a legendás sztár élete és munkássága pedig zenészek generációit inspirálta. Ezúttal pedig egy olyan... több»