Tom Hanks ismét egy ikon bőrébe bújik

A TriStar Pictures szerezte meg a You Are My Friend megfilmesítési jogait, amely Fred Rogers életét és munkásságát mutatja be.

Fred Rogers neve ugyan nagyrészt ismeretlen a hazai közönség előtt, ám a hosszú tévés karriert maga mögött tudó Rogers munkásságán, például a Fred Rogers: America's Favorite Neighbor című tévés műsoron több amerikai generáció nevelkedett fel. A rendező, - aki a A tinilány naplója-t is jegyzi - örömét és izgatottságát fejezte ki a projekttel kapcsolatban, mert, mint mondta, anyaként kifejezetten inspirálja Rogers munkássága és világlátása.

Rogers-t Tom Hanks alakítja majd a vásznon az igaz történet alapján készült filmben. A történet Fred Rogers és Tom Junod újságíró barátságát dolgozza fel: a cinikus újságíró duzzogva fogadja el a megbízást, hogy írjon portrét a közismert tévésről, ám a munkából igazi barátság kerekedik, és Junod kénytelen beismerni, hogy Rogers átformálja a a világlátását.

A forgatókönyvet és Noah Harpster írja, akik legutóbb a Nincs titok című sorozaton dolgoztak együtt, de ők készítik a Demóna 2: A sötétség úrnője forgatókönyvét is. 

Tom Hankstől nem áll távol, hogy igaz történeteken alapuló, valós személyeket formáljon meg, legutóbbi filmjében, a A Pentagon titkai című drámában Ben Bradlee-t alakította, a Washington Post vezető szerkesztőjét.

A film forgatása szeptemberben kezdődik.