Közel 30 évvel ezelőtt került mozikba a ma már kultikusnak számító Forrest Gump, amelyben maga Tom Hanks (galériánkban) is egyik legemlékezetesebb alakítását nyújtotta. A produkció számos kulisszatitkára fény derült már az elmúlt évek során, Hanks azonban egy igencsak érdekes részletet osztott meg a munkálatokkal kapcsolatban.

A színész tavaly az In Depth című műsor vendége volt, az online interjú során pedig számos ikonikus szerepéről szó esett, az egyik legmeglepőbb sztori azonban talán mégis az volt, amikor Hanks arról beszélt, hogy ő maga is beszállt a Forrest Gump költségvetésébe.

A film rendezője, Robert Zemeckis ugyanis kisebb nézeteltérésbe keveredett a stúdióval, amikor világossá vált, hogy a költségvetésbe egyszerűen nem fér bele, hogy felvehessék azt a jelenetsor, amelyben Forrest keresztülfut teljes Amerikán. Zemeckis azonban hajthatatlan volt, mivel szerinte a teljes történet egy igencsak fontos mozzanatáról van szó.

Zemeckis azonnal a színészhez fordult, elmagyarázta a helyzetet, ugyanakkor a profitból való részesedést is módosították a stúdióval. “Robert azt mondta, hogy ez a futás ennyi és ennyi összegbe fog kerülni. Nem volt olcsó mulatság. Azt mondta, hogy ő és én elfelezzük ezt az összeget, a Paramount azonban egy kissé bőkezűbb lesz majd a bevételekre vonatkozó részesedéseket illetően” - mesélte Hanks.

A történet végét már ismerjük, a Forrest Gump közel 677 millió dollárt hozott a konyhára, mindezek mellett pedig 13 Oscar-díj jelölést kapott az 1994-es gálán, amelyből 6 szobrocskát haza is vihetett.

dráma | romantikus

SkyShowtime (2023.02.14.)

A film főszereplője Forrest Gump, egy tipikus hétköznapi ember, aki gyermekkora óta azt csinálja, amit mondtak neki. Mindig is betartotta az édesanyja által kitalált és sokszor... több»