Ma ünnepli a 46. születésnapját Tom Hardy (pályafutása képekben a galériánkban), melynek kapcsán 10 érdekességgel készültünk a színészről, melyeket talán a legnagyobb rajongói sem ismernek.

1. Színház 

Hardy brit és amerikai színpadokon is fellépett, 2003-ban a legígéretesebb újoncnak járó Laurence Olivier-díjra jelölték.

2. Korai modellkarrier

21 éves korában megnyerte a The Big Breakfast "Find Me a Supermodel" versenyét, amiért rövid szerződést kapott a Models 1-tól.

3. Zenei pályafutás 

Hardy rövid ideig rapper és hip-hop producer volt barátjával, Edward Tracyvel, "Tommy No 1 + Eddie Too Tall" néven. 1999-ben felvettek egy mixtape-et, amely 2018-ig kiadatlan maradt.

4. Jótékonysági munka 

Hardy aktívan jótékonykodik, és a Prince's Trust nagyköveteként tevékenykedik. Ő és akkori barátnője (mostani felesége) Charlotte Riley 2012-ben a Bowel Cancer UK védnökei lettek.

5. Magánélet

Hardy disztímiában szenvedett, és fiatalkorában problémái voltak az alkohollal és a crack-kokainnal. 20 éves korában pszichológushoz fordult segítségért.

6. Sport 

A brazil jiu-jitsu lelkes gyakorlója, Hardy versenyeket nyert, és a REORG (Királyi Tengerészgyalogság által támogatott jótékonysági szervezet) Brazilian Jiu-Jitsu Foundation vezető nagykövete.

7. Kitüntetés

Hardy 2018-ban a Brit Birodalom Rendjének parancsnokává (CBE) nevezték ki a dráma (értsd, színészet) terén tett érdemeiért.

8. Család

Tom Hardy Anne (született Barrett) festőművész valamint Edward "Chips" Hardy író és komédiaíró egyetlen gyermeke. Anyai ágon ír származású.

9. Tom Hardy, az apa

Hardy kétszer volt házas, és voltak említésre méltó kapcsolatai. Jelenlegi feleségét, Charlotte Riley színésznőt a Üvöltő szelek forgatásán ismerte meg, a párnak két közös fia van. 

10. Kutyarajongó

A Hardy családnak két menhelyről mentett kutyája van, még egy PETA reklámban is szerepeltek, hogy népszerűsítsék a háziállatok örökbefogadását.