Az emberek néha szeretnek oda is titkos jelentéseket, összeesküvéseket látni, ahol garantáltan tényleg nincsenek. Ez történt nemrég az E.T. A földönkívüli családi mozival is, amiről született egy fura teória. Eszerint Steven Spielberg mozija valójában nem más, mint egy családi filmnek álcázott horror.

A teória alapjául az E.T. és Elliot közötti kapcsolat szolgál. Mint ismert, a filmben a kisfiú találta meg a véletlenül a Földön rekedt földönkívülit. A kezdeti ijedtség után hamar barátság szövődik kettejük között, ami később még ennél is erősebb kapoccsá válik.

És ez az, amire a teória támaszkodik: az elmélet szerint E.T. tökéletesen tudatában volt annak, hogy a közt és Elliot között kialakult kapcsolat mivel jár. Azzal, hogy mivel E.T. a fajtársai nélkül idővel biztosan meghal, a kisfiúval kialakult telepatikus kapcsolatuk miatt Elliotra is halál vár.

Ez persze végül nem így alakul, mivel E.T. az utolsó pillanatban végül mégis megszakítja a telepatikus kapcsolatot kettejük közt, így a kisfiú életben marad. De lehet, hogy ez sem véletlen? Mert bizony a teória szerint ezt is csak rideg számításból teszi E.T..

Mivel tudja, hogy a társai űrhajója hamarosan megérkezik a Földre, kell neki valaki, aki segít neki eljutni a hajóig. Erre pedig Elliot és társai tökéletesen megfelelnek. Mert ha belegondolunk, E.T. egy olyan faj képviselője, amely elég fejlett az intergalaktikus utazáshoz. Egy ilyen faj a technikailag jóval elmaradottabb embereket simán tekintheti okos háziállatnak, amit minden különösebb kötődés nélkül ki lehet használni.

És talán ennyi elég is ebből az elméletből. Az E.T. A földönkívüli nem horrorfilm, hanem a ’80-as évek egyik ikonikus családi mozija, ami nem véletlenül kapott meg a kilenc Oscar-jelöléséből négyet is…