Tönkretett gyerekkor: Véres háború dúlt az emberek és a Pokémonok között?

Az elmúlt negyed évszázad egyik legnagyobb hatású brandje a Pokémon volt. Mindenki ismeri a fura kis lényeket, akiket piros-fehér gömbökbe zárva hordanak mestereik, hogy aztán izgalmas csatákban eresszék egymásnak őket. Azt viszont már kevesebben tudják, hogy mindennek az alapja a Nintendo 1996-ban megjelent videojátéka volt. Ebből készült később manga és anime is, ami sokkal híresebb lett (legalábbis Európában) a játékoknál. És persze az egész estés filmek is.

A Pokémon világa ezernyi kérdést vet fel, amelyek nagy részére nem ad egyértelmű választ sem a videojátékokban, sem bármely más formájában. De szerencsére a rajongók mindig kéznél vannak, ha a teóriákat és elméleteket kell gyártani. Megtették a Pokémonnal kapcsolatban is. Az egyik legérdekesebb és ezúttal jó eséllyel a valóságtól annyira nem is távol álló teória szerint háború volt.

Háború volt valamikor a Pokémon játékok és animék cselekménye előtt. Hogy ki háborúzott kivel? Jó eséllyel Kanto és Johto tartományok lakói, akik eléggé el vannak szeparálva egymástól a játékokban. És e háború során a Pokémonokat használták élő fegyverként.

Erre konkrét utalás is történik, amikor Surge arról mesél, hogy az elektromos Pokémonja egyszer az életét is megmentette a háborúban. Ennél jobban nem megy bele, de ez már biztos táptalajt jelent az egész teóriának. Az elmélet tovább megy és arra is megpróbál választ adni, hogy miért is olyan a Pokémon világ demográfiája, amilyen.

Ha jobban megnézzük, többnyire fiatalok, gyerekek szerepelnek benne, felnőtt csak jóval kevesebb akad. És azok is általában vagy nagyon idősek, vagy egyedülálló anyukák. Pont olyan képet fest ez, mintha egy nagy háború után lennénk, ami sok felnőtt férfit ragadott magával.

A főhős kalandjainak valódi célját is megmagyarázhatjuk így. Ő ugye azért járja a világot, hogy minél több Pokémont elkapjon és mesterré váljon. Csakhogy közben valójában az a küldetése, hogy felmérje, a háború után mennyi és milyen Pokémonok maradtak életben.

Ha bármi is igaz lehet ebből a rajongói teóriából, akkor azért van egy pozitív üzenete is az egésznek. A főhős ugyanis kalandjai során pont arra tanítja meg a maga világát, hogy miként lehet a Pokémonokkal barátként és segítő társként együtt élni ahelyett, hogy csak a pusztításra szánt szörnyekként és fegyverként tekintenének rájuk. És persze menet közben Kanto és Johto tartományokat is közelebb hozza egymáshoz.

akció | családi | kaland | misztikus | sci-fi | vígjáték

A híres rendőr fia, Tim egykor arra vágyott, hogy a Pokémonok trénere lehessen. Álma azonban nem vált valóra, de így is élménygazdag életet élhet. A pokémonok közt ugyanis... több»