TOP10: Egy új akciófilmre kattantak rá a magyar nézők, egy disztópikus sikerfilm is a top3-ban (14. hét, 2024)

Egy olyan filmre voltatok a legtöbben kíváncsiak, amely körül messze nem volt akkora felhajtás mint a listán szereplő más filmek körül. Mégis elég csak a címére pillantani és máris a legtöbben kíváncsian kattintanak az adatlapjára. Mert egy olyan filmről van szó, amely a mozitörténelem egyik nagy klasszikusának a remake-je. Más kérdés, hogy meg sem közelíti annak színvonalát.

Ez a film nem más, mint A félelem bére, amelyben annak idején, 1953-ban Yves Montand és Charles Vanel volt a két főszereplő. Őket most Franck Gastambide és Alban Lenoir váltotta egy könnyen felejthető remake-ben. De mégis elég a film címe, hogy mindenki kíváncsi legyen rá.

A második legtöbbet keresett film a négyszeres Oscar-díjas és kétszeres Golden Globe díjas Szegény párák volt, amely a napokban érkezett meg a Disney+-ra. A harmadik helyre pedig a Netflixen most debütált Az éhezők viadala: Énekesmadarak és kígyók balladája lett.

Mögöttük a negyedik legkeresettebb film lett a héten az új Országúti diszkó, míg mögötte a Most vagy soha! végzett az ötödik helyen. Az alsó házat a Godzilla x Kong: Az új birodalom nyitja a hatodik helyen, amely témájához mérten meglepően jó fogadtatásban részesült a nézők körében.

A Majomember lett a hetedik helyen végzett e listán, míg a nyolcadik leggyakrabban keresett film a Nyugodjék békében volt. Érdekes, hogy miért kapták fel sokan a Krumplihéjpite Irodalmi Társaság című romantikus drámát, amely a kilencedik helyre futott be. Mögötte pedig az Emily és a bűn világa lett a tízedik.

#10

dráma | krimi | thriller

Netflix

A szerencsétlen és eladósodott Emily belekeveredik egy hitelkártyacsalásba, amely Los Angeles bűnözői alvilágába sodorja.

A szerencsétlen és eladósodott Emily belekeveredik egy hitelkártyacsalásba, amely Los Angeles bűnözői alvilágába sodorja.
#9

dráma | romantikus | történelmi

Netflix

A film története szerint egy író különleges kapcsolatot alakít ki a Guernsey sziget lakóival a második világháború után, miközben éppen egy regényen dolgozik, amely a... több»

A film története szerint egy író különleges kapcsolatot alakít ki a Guernsey sziget lakóival a második világháború után, miközben éppen egy regényen dolgozik, amely a háború borzalmait mutatja be.
#8

dráma | thriller

Netflix

Egy családapa, aki az adósságtól sarokba szorítva úgy dönt, hogy egy véletlen és kiszámíthatatlan körülményt kihasználva eltűnik. több»

Egy családapa, aki az adósságtól sarokba szorítva úgy dönt, hogy egy véletlen és kiszámíthatatlan körülményt kihasználva eltűnik.
#7

76 A Majomember  (2024)

(7) (3)

akció | thriller

Mozikban

Dev Patel, aki az Oroszlán és a Gettómilliomos című filmekben nyújtott Oscar-jelölt szerepeiről ismert, egy lebilincselő akcióthrillerrel vág bele a rendezésbe. Patel a rendezés... több»

Az Oscar-jelölt Dev Patel (Oroszlán, Gettómilliomos) ezzel a lenyűgöző akcióthrillerrel mutatkozik be rendezőként, amellett, hogy ő alakítja a címszereplőt, aki bosszút akar állni anyja meggyilkolásáért a város korrupt vezetőin, akik szisztematikusan sanyargatják a szegényeket és a kiszolgáltatottakat. A filmet a majomfejű és majomfarkú Hanumán legendája ihlette, aki az erő és a bátorság megtestesítője. Patel alakítja a névtelen, csak kölyökként emlegetett fiatalembert, aki sanyarú életét egy titkos harcos klubban tengeti, ahol estéről estére gorillamaszkot viselve véresre vereti magát a népszerűbb harcosokkal. Sok esztendőn át fojtja el dühét, mígnem megtalálja a módját, hogyan furakodjon be a város bűnös elitjének tagjai közé. Amikor feltör benne egy gyermekkori trauma, rejtélyes módon megsebesült kezei szinte önálló életre kelve megtorló hadjáratba kezdenek azok ellen, akik mindent elvettek tőle… Az izgalmas és látványos harci és üldözős jelenetekkel megspékelt Majomember Patel eredeti története alapján készült, a forgatókönyvet pedig Paul Angunawela és John Collee (Kapitány és katona: a világ túlsó oldalán) közreműködésével írta.
#6

akció | kaland | sci-fi

Mozikban

A végső, mindent átfogó harc nem ért véget Kong és Godzilla monumentális összecsapásával. Most az emberiség kénytelen beismerni sebezhetőségét, felismerve, hogy nem ő a... több»

A mindent eldöntő, minden eddiginél nagyobb háború nem ért véget azzal, hogy Kong és Godzilla szembetalálkozott és összemérte az erejét. Mert az ember most már kénytelen belenyugodni, hogy nem ő a legerősebb a földön. És nem ismeri igazán a saját világát: várja még néhány eddig rejtve maradt meglepetés. Bujkál még valami a föld alatt, ami felébredt, és pusztítani akar. Az emberiség képtelen megállítani. Talán Kong is képtelen volna. És Godzilla is. De ha ők ketten összefognának, akkor esetleg megmenekülhetnének ők is és mi is… Ennél biztos nem lesz nagyobb film: a mozitörténet két legnagyobb és talán legfélelmetesebb szörnye, a legendás Kong és felülmúlhatatlan Godzilla újra látványos és hátborzongató háborúba indul – és ebbe beleremeg a moziterem.
#5

53 Most vagy soha!  (2024)

(25) (6)

dráma | életrajzi | kaland | történelmi

Mozikban

A márciusi ifjak történetének és a forradalom nagyszabású mozifilmes feldolgozása, melynek központi karaktere a lánglelkű költő, Petőfi Sándor. több»

Nagyszabású történelmi kalandfilm a márciusi ifjakról és a napról, amely megváltoztatta a magyar nemzet történelmét.
#4

62 Országúti diszkó  (2024)

(22) (14)

akció | thriller

Amazon Prime Video

Egy volt UFC-bunyós a megélhetéséért küzd. Miután egy Florida Keys-i roadhouse tulajdonosa rátalál, hogy a kocsijában alszik, kidobóember lesz, és belekeveredik a törvényen... több»

Egy volt UFC-bunyós a megélhetéséért küzd. Miután egy Florida Keys-i roadhouse tulajdonosa rátalál, hogy a kocsijában alszik, kidobóember lesz, és belekeveredik a törvényen kívüliek és motorosok világába, akik között akad egy valódi harcművészből lett elsőfilmes színész, valamint egy fejlesztő, aki elhatározza, hogy pazar üdülőhelyet épít a „gazdag s*ggfejeknek”.
#3

akció | dráma | háborús | kaland | sci-fi | thriller

Netflix

Az ifjú Coriolanus Snow az utolsó reménysugarat jelenti a korábban nagyra becsült Snow család számára, akik a Capitoliumban dúló háborút követően jelentős hanyatlást éltek... több»

Az ifjú Coriolanus Snow az utolsó reménysége az egykor büszke Snow családnak, akik kegyvesztetté váltak a háború utáni Capitoliumban. Hogy pozícióját biztosítsa, vonakodva bár, de vállalja az elszegényedett 12. körzet kiválasztottja, Lucy Gray Baird mentorának szerepét. Miután Lucy Gray elbűvöli Panem közönségét, Snow meglátja a lehetőséget mindkettejük sorsának megváltoztatására. Összefog Lucy Grayjel, hogy az esélyeket kedvező irányba fordíthassa, és innentől kezdve csak egy hajszálon függ mindaz, amiért addig dolgozott. A jó és a rossz ösztönei viaskodnak benne, miközben versenyt fut az idővel – s a verseny végén, ha túléli, az is kiderül, hogy énekesmadár vagy kígyó válik belőle.
#2

62 Szegény párák  (2023)

(14) (5)

romantikus | sci-fi

Mozikban | Disney+ | Telekom TVGO

Egy fiatal nőt, Bella Baxtert (Emma Stone) a hétköznapinak aligha nevezhető tudós, Dr. Godwin Baxter (Willem Dafoe) visszahozza az életbe. Baxter vezetésével Bella útra kel, hogy... több»

Yorgos Lanthimos új filmje elképesztő történet Bella Baxter fantasztikus fejlődéséről. A fiatal nőt a zseniális elméjű és szokatlan módszereket alkalmazó tudós, Dr. Godwin Baxter hozza vissza az életbe. A férfi védelmét élvezve, Bella vágyik a tudásra. Szomjazza a világ dolgait, így elszökik Duncan Wedderburnnel, a dörzsölt és züllött ügyvéddel, s ketten együtt kontinenseken átívelő, szélsebes kalandra indulnak. Korának előítéleteitől szabadon, Bella roppant iramban fejlődik, hogy szándékának eleget téve kiálljon az egyenlőség és szabadság mellett.
#1

38 A félelem bére  (2024)

(5)

akció | dráma | kaland

Netflix

Egy halálos robbanás megakadályozása érdekében egy illegális crack csapatnak 24 órája van arra, hogy két teherautónyi nitroglicerinnel átvágjon egy veszélyekkel teli sivatagon. több»

Egy halálos robbanás megakadályozása érdekében egy illegális crack csapatnak 24 órája van arra, hogy két teherautónyi nitroglicerinnel átvágjon egy veszélyekkel teli sivatagon.