76% 36 szavazat
Nyugodjék békében

Nyugodjék békében

Descansar en paz
Filmadatlap
3
Vélemények (3)
14
Szereplők (14)
11
Képek (11)
1
Videók (1)
Érdekességek
Díjak
Filmkritika
7
Cikkek (7)
Fórum

FILMINFÓ

Egy családapa, aki az adósságtól sarokba szorítva úgy dönt, hogy egy véletlen és kiszámíthatatlan körülményt kihasználva eltűnik.

(Hupka Adrián)

Ország: Argentína
Premier: 2024.03.21. | Netflix (2024.03.27.)

Hol nézheted

 
2024.04.01 Fikatours_blogger

legújabb vélemény

Jó kis dráma! A film nézése közben folyton azon agyaltam, én mit tennék a fickó helyében.

0
 
2024.03.30 szemtelen

Nincs kiút

A film Sergio története, az odaadó családapáé, aki elkeseredetten küzd a rá nehezedő, elhatalmasodó anyagi teher súlyával. Kétségbeesetten szeretné megvédeni szeretteit attól, hogy mindent elveszítsenek a brutális adósság miatt. Titokzatosan eltűnik, miközben felesége és családja reményt vesztve válaszok után kutat. A film egy feszültséggel teli dráma, amiben a férfi főszereplő, Joaquín Furriel kellő hitelességgel testesíti meg Sergio megviselt küzdelmét. Feszült dráma, amiben tanúi vagyunk az érzelmi határok feszegetésének és indítékainak, a kimeneküléssel járó veszteségének. A mozi végére az események egy csavaros fordulattal felpörögnek, majd a drámai fordulatok sora az elvártnál hamarabb bezáródik, talán némi csalódást hagyva maga után. A „Nyugodjék békében” egy regényadaptáció, aminek egy 1944-ben a Buenos Aires-i zsidó központ ellen elkövetett, 85 halálos áldozatot követelő robbantásos merénylet a valós alapja. A film egészen jól indul, a folytatásban is jól működik, fenntartja az érdeklődést, ám a végére lemerül az akku, és csak tartalék üzemmódban oldja meg a fullasztó feszültséget. Szerintem a film egyáltalán nem rossz, ám hozzá kell tenni, még jobb is lehetett volna.

0
 
2024.03.28 KingPin

A film tele van feszültséggel, fordulatokkal, nagyon élvezhető, de sajnos a vége átment egy kissé sztereotipikus befejezésbe és klisékkel volt teletűzdelve, ami kicsit elvett az élményből. De megéri megnézni.

0