'Túl fehér' szereposztása miatt kapja az ívet az új Super Mario-film

Kétségtelen, hogy a Super Mario a videojátékok világának egyik alapkövének számít, amely persze elkerülhetetlenül filmes adaptációt is kapott a kilencvenes évek elején.

Az 1993-ban megjelent Super Mario Brothers  Bob Hoskins és John Leguizamo főszereplésével azonban enyhén szólva sem lopta be magát a filmrajongók szívébe. Annabel Jankel és Rocky Morton közös rendezése legendásan kínosan sikerült, a fáma szerint pedig a címszerepet alakító Hoskins is karrierje egyik mélypontjaként tekintett a filmre.

Ez persze nem jelenti azt, hogy Hollywood ne szeretné újra feléleszteni a franchise-t, a napokban legalábbis hivatalossá is vált, hogy elkészül a Super Mario Bros.: The Movie animációs film, amelynek szinkronszerepeiben többek között Chris Pratt, Jack Black, Seth Rogen, Anya Taylor-Joy, Keegan-Michael Key, Fred Armisen és Kevin Michael Richardson lesznek hallhatóak.

Egy ilyen illusztris névsor után persze nem is gondolhatnánk másra, hogy a produkció kapcsán semmit sem bíznak a véletlenre a készítők, és hogy az új Super Mario animációs film még véletlenül sem lép majd “elődje” nyomdokaiba.

John Leguizamo a napokban ki is fejezte lelkesedését az előkészületekkel kapcsolatban, mint írta “nagyon büszke arra, hogy rebootot kap a film”. Leguizamo azonban fenntartásait fejezte ki a castinggal kapcsolatban, a színész szerint ugyanis rendkívül sajnálatos, hogy a szereplők között egy latin-amerikai sem kapott helyet.

“Kár, hogy mindenki fehér lett! Egy latin sem található a főszerepben. Az eredeti változat úttörő volt ebben, színvaknak számított a szereposztás szempontjából. Ráadásul én vagyok az egyetlen, aki tudja, hogy lehetne ezt a filmet úgy megírni, hogy működjön is” - írta Leguizamo.

A Super Mario Bros a tervek szerint 2022. decemberében érkezik majd a mozikba, addig persze bőven kapunk még információt a projekt alakulásáról, remélhetőleg pedig ezúttal senkinek sem okoz majd csalódást a film.