71 Alkonyat  (2008)

Bár az Alkonyat-saga az egyik legtöbb bevételt termelő filmszéria az elmúlt évekből, ennek ellenére nem csupán a szakma fogadta fenntartásokkal, hanem franchise-ban szerepet vállaló színészek sem épp karrierjük csúcspontjaként tekintenek a produkcióra.

Anna Kendrick a Vanity Fairnek adott legfrissebb interjújában mesélt többek között arról, hogy valójában mennyire sötét élményként is élte meg az Alkonyat forgatását:

“Az első filmet Portlandben forgattuk. Emlékszem, hogy az egyik nap teljesen átázott a tornacipőm. Úgy éreztem, hogy bár teljesen csodálatos emberekkel vagyok körülvéve, akikkel más körülmények között remek barátok lehetnénk, azokban a napokban egyszerűen meg tudtam volna ölni őket. Persze a munkálatok ettől függetlenül összekovácsoltak minket. Olyasvalami volt az egész, mintha közösen mentünk volna keresztül egy traumatikus élményen. Mint emberek egy csoportja, akik túléltek egy túszdrámát, emiatt pedig örökre összefonódott az életük” - mesélte a színésznő.

Kendrick Jessica Stanley karakterét alakította az Alkonyatban, amely nem kifejezetten hozott áttörést a karrierjében, minderre 2012-ig kellett várnia, amikoris szerepet kapott a Tökéletes hangban.