70 Übergáz  (2019)

Már a mozikban Michael Dowse filmje, melyben A galaxis őrzőinek sztárját ezúttal egy nagyon más szerepkörben láthatjuk. Dave Bautista az akciófilmek után a vígjátékok között is próbára teszi magát.  Íme 5 érdekességet gyűjtöttünk össze, melyet érdemes tudnod a filmről.

A visszafogott vérmérsékletű Über-sofőr mit sem sejtve felvesz egy sokat látott zsarut, aki forró nyomon jár egy kegyetlen gyilkos nyomában. Nem kell sok idő, hogy rájöjjön: ez a megpróbáltatásokkal teli éjszaka kockára teszi az épelméjűségét, az életét és az ötcsillagos értékelését is.

Az ÜBERGÁZ klasszikus modorú, de friss humorú korhatáros akció-vígjáték két ellentétes jellemű fickóról, akik teljesen képtelen helyzetben találkoznak – és csak egymásra számíthatnak.

A film rendezői székét Michael Dowse foglalhatta el (Hoki-koki, The F Word), míg a főbb szerepekben olyan színészeket láthatunk, mint Dave Bautista, Mira Sorvino, Kumail Nanjiani, Scott Lawrence, Iko Uwais, Betty Gilpin és Amin Joseph. A forgatókönyvet Tripper Clancy szerezte.

Íme 5 érdekesség a premierfilmről, amit nem árt tudnod, mielőtt jegyet váltasz:

  • Karen Gillan és Dave Bautista A galaxis őrzői és a Bosszúállók: Végjáték után ismét együtt állt a kamerák elé.
  • Az Übergáz a Disney első (a 20th Cenutry Fox megvásárlása utáni) R-korhatáros filmje a 2013-as A WikiLeaks-botrány óta.
  • Az Übergáz forgatása 2018. május 3-án kezdődött meg Atlantában, Georgia államban, és július 2-án ért véget.
  • Az Übergáz világpremierje 2019. március 13-án volt a South by Southwest filmfesztiválon.
  • A film többnyire pozitívan fogadták a kritikusok. Az Übergáz jelenleg 57 százalékon áll a RottenTomatoes kritikaaggregátor portálon (2019. június).

Hazai premierdátum: 2019.07.11.

A film előzetesét idelent tudjátok megnézni: