Úgy fest, hogy a Mission Impossible 6 lett a nyár legjobb filmje

Alig került a mozikba a Mission: Impossible - Utóhatás, már záporoznak a pozitív kritikák és Tweetek – úgy tűnik, Tom Cruise ismét olyan filmet hozott össze, amellyel elégedettek a rajongók.

Az Utóhatás a Mission:Impossible-franchise 6. filmje, amelyet több mint 20 évvel az első rész után mutattak be – és ha valami ritkaságszámba megy Hollywoodban, akkor az a tény az, hogy még mindig tud újat mutatni és nem fárad el, legalábbis a korai kritikák szerint. Crusie és Ethan Hunt szerepe pedig pont annyira nőtt össze, hogy működjön a dolog, de a színész emellett azért más szerepekkel is tud dolgozni.

A Christopher McQuarrie rendezésében készült film igen sok neves sztárt és visszatérő régi arcot vonultat fel: a stáblistán szerepel Jeremy RennerSimon PeggAlec BaldwinMichelle MonaghanRebecca FergusonHenry Cavill és Ving Rhames – és bár nálunk csak augusztus elején kerül a mozikba, úgy tűnik, érdemes várni rá.

És mit mondanak a dicsérő vélemények? Van olyan, aki szerint ez túlzás nélkül a nyár filmje, mert akciódús, kreatív és kellően fesztült. Volt, aki az érett történetet dicsérte, és nem egy embernek esett le az álla a mosdóbeli verekedős jelenettől. Sokan hiányolják a CGI-filmekből ezt a fajta klasszikus, puszta öklös, jól megrendezett kaszkadőrmunkát, aminek Crusie egyrészt nagy kedvelője, másrészt lassan mesteri végrehajtója is.

Abban biztosak lehetünk, hogy az alkotók, a színészek és a rendező nagyon odatette magát, hogy immár hatodszor egy olyan MI-filmet tegyenek össze, amiben működnek a zsáner klasszikus alkotóelemei, de nem áll meg itt, hiszen egy több évtizedes örökségnek kell megfelelnie.

Hogy tényleg jó-e a film, azt úgyis a nézők tisztje eldönteni – ezért majd ne felejtsd el megosztani velünk a véleményed!