Két éve került a mozikba Martin McDonagh különös hangulatú filmje, amelyre nyugodtan ráhúzhatjuk a tragikomédia jelzőt. A filmet imádták a kritikusok és a nézők is, de nem való mindenkinek.

A sziget szellemei 1923-ban játszódik egy fiktív ír szigeten, Inisherinen. Itt él Colm és Pádraic, két országos cimbora, akik egész életükben barátok voltak és általában vedeléssel ütötték el az időt. Ám egy nap Colmnak elege lesz barátjából és annak züllött életmódjából. A képébe vágja, hogy soha többé nem akar vele beszélni, inkább komponál egy zenét, hogy legalább rá emlékezzen a világ később. Mindez azonban csak felbőszíti Pádraicot, aki előbb magyarázatot követel, majd később állandóan megpróbál bocsánatot kérni barátjától, de hasztalan.

Kettejük viszálya az egész sziget életére kihatással van, ami több furcsa helyzetet is teremt. A film ezeket a maga sajátos fekete humorával tálalja, ez teszi az egész élményt különlegessé.

Martin McDonagh nem csak a rendezői széket foglalta el, de a forgatókönyvet is maga írta. A két főhőst Colin Farrell és Brendan Gleeson alakítják, mellettük a fontosabb szerepekben még Kerry Condon, Gary Lydon és Barry Keoghan láthatók.

A film a Rotten Tomatoes oldalán a kritikusoktól 96 százalékos tetszési indexet tudott összekalapozni, ugyanitt a nézők 75 százalék adott rá pozitív szavazatot. Ha te is kíváncsi vagy erre a sötét humorú tragikomédiára, akkor csak egy élő Max-előfizetésre van szükséged. Ha van, akkor a film itteni adatlapján a logójára kattintva már indul is a lejátszás.

dráma | vígjáték

Pádraic és Colm Írország partjaitól nyugatra eső kis elzárt szigeten élnek. A két férfi hosszú évek óta szoros barátságot ápol, ám kapcsolatuk most zátonyra fut, miután... több»