Új a Netflixen: Az év egyik legrosszabb filmjére kaptak rá a magyar nézők, máris az 1. helyre repítették

Az aktuális legborzasztóbb, mégis legnézettebb - mert hát: "Ha mindenki utálja, vajon mi lehet ez???" - cím Brooke Shields félresikerült vígjátéka, A menyasszony anyja/Az örömanya. Ezt követi jelenleg A spanyol futár és az Emlékezetes nászút.

Az örömanya nem nyűgözte le a kritikusokat - és akkor finoman fogalmaztunk - hiszen a Rotten Tomatoes-on kilenc kritika alapján 0 százalékos értékeléssel debütált. Néhány hízelgőbb kritika után kissé javult a helyzet: jelenleg 30 hivatalos kritika alapján 17 százalékon áll. A közönségtől egyelőre 20 százalékot kapott, amely szám kevesebb, mint 50 szavazat alapján jött ki.

A felvetett problémák között egyesek szerint "kiszámítható" és "inkább hasonlít egy szállodai reklámra", mint filmre. Íme, egy konkrét kritika, ez épp a The Guardian írójától származik:

"Ez egy kicsivel kevésbé rossz, mint amilyen nagyon rossz tud lenni az ilyesmi, de nem eléggé ahhoz, hogy valami olyan felé közelítsen, ami megérdemelné a teljes figyelmet. Úgyhogy, A menyasszony anyja épp elég lesz arra, hogy a háttérben lejátszd."

A rendező szerette (nyilván)

"Kellemes film volt, mert olyan volt, mint egy igazi úti célként szolgáló esküvő, ahol tényleg nincs más, akivel együtt lóghatnál, csak a többi esküvői résztvevő" - mondja Waters rendező a produkcióról, amelyet Thaiföldön forgattak - "Mindannyian ugyanabban a szállodában laktunk, és ugyanabba az étterembe jártunk, így mindenki természetesen összebarátkozott."

A színészek így meséltek 

Shields és az Emmát alakító Miranda Cosgrove a forgatáson összebarátkoztak, miközben anyát és lányát játszották: "Rájöttem, hogy ezeknek a kapcsolatoknak az alapja a szeretet és a tisztelet, és ezzel együtt járnak a "növekedési" fájdalmak, amiről a film is szól" - mondta Shields a Netflixnek - "Leginkább csak arról szólt, hogy annyi időt töltöttünk egymással, és nevettünk egymáson, és ő [Miranda] olyan kedves és higgadt. Rájöttünk, hogy nyugodtan lehetünk önmagunk egymással."

Cosgrove egyetért: "Az is vicces volt, hogy mivel a forgatás alatt töltöttem be a 30. életévemet, és közel volt az anyák napja, anyukám kirepült, és Brooke-kal és a lányával ünnepeltünk" - emlékezett vissza a színésznő - "Mivel a film annyira az anya-lánya kapcsolatról szól, nagyon jó volt, hogy mindannyian együtt ünnepelhettük ezeket a napokat, különösen, mivel ő egy hatalmas Brooke Shields rajongó."

"Még sosem játszottam romkomban, de a romkom a kedvenc filmes műfajom" - mondta Miranda Cosgrove - "Valószínűleg már mindet láttam, úgyhogy úgy érzem, ez felkészített, mert szeretem ezt a hangnemet, amikor a dolgok többnyire vidámak, buták és szórakoztatóak, de aztán vannak ezek a szívhez szóló pillanatok."

A Shields-szel való közös munka egy életre szóló álom beteljesülése volt Benjamin Bratt számára, aki évtizedek óta rajongója a színésznőnek. Shields pedig beváltotta a hozzá fűzött reményeket.

"Nem lehet több mint 50 éves karriert befutni anélkül, hogy az ember ne lenne egyformán tehetséges és kitartó" - mondta Bratt a Netflixnek - "Ő a legkeményebben dolgozó ember, akivel valaha is találkoztam, briliáns komikus, és mindezt olyan magabiztosan csinálja, hogy az egész olyan könnyűnek tűnik."

A film azonnal indítható a mafabról, ha van előfizetésed a streaming szolgáltatóhoz! Csak görgess le a "Hol nézheted" fülnél található Netflix ikonig, kattints és csekkold, hogy tényleg anynira rossz-e.

dráma | romantikus | vígjáték

Lana lánya, Emma visszatér Londonból, és bejelenti, hogy a jövő hónapban férjhez megy. A dolgok még bonyolultabbá válnak, amikor Lana megtudja, hogy a férfi, aki elrabolta Emma... több»