A sorozatok közt az aktuális első helyezett a magyar netflixezők körében a Szarvasbébi, ezt követi az Antracit, és a Szent Iván éjszakája.

A Szarvasbébi jelenleg 52 százalékon áll 22 szavazat alapján és a beérkezett írásos vélemények igen pozitívak, bár 5 csillagot még nem adott neki senki. Lássunk az egyik véleményből egy részletet!

"A Szarvasbébi egy vígjátéknak (is) nevezett dráma, nekem mégis úgy tűnt, mint a nyers igazságok kimondására hivatott pszichológiai történet, amin nehéz lesz őszintén nevetni. Két személy önpusztító, démonokkal küzdő, zavaros viselkedését láttam, személyes szócsatákat és „iPhone-ról küldött” fenyegetésbe illő üzenetek sorát. Hét epizódon keresztül csordogálnak a csatornalefolyó örvényében sodródva, egyre mélyebbre. Történetük a kétségbeesés, a szánalom, a gonoszság, az erőszakosság, az önpusztítás útján halad. [...] Nehéz kategorizálni, a sötéten komikus hangvétel mellett a szócsaták időnként borzasztóan realisztikusnak tűnnek. A karakterek nagyon jól megírtak, és az alakítások is zseniálisak." - írta szemtelen nevű tagunk.

A sorozatot Richard Gadd írta és egyben főszereplője is. Gadd díjnyertes egyszemélyes színdarabját adaptálta hét epizódos limitált sorozatba. A sorozat, akárcsak az író, több műfajban is megállja a helyét, a súlyos érzelmek és a humor lenyűgöző keveredése ez az alkotás, amely Gadd szerint nemcsak művészi döntés, hanem a valósághoz is hű.

"Szerintem az élet egy vígjáték-dráma" - mondja Gadd - "A legsötétebb helyeken, ahol jártam, valahogyan kacagást találtam. És a legviccesebb helyek némelyike, ahol megfordultam, beleértve a komédiaklubok színfalak mögötti részeit más komikusokkal, a legnyomasztóbb helyek is lehetnek. Mindig úgy gondolom, hogy az élet a fény és az árnyék keveréke. Szóval azt akartam, hogy a Szarvasbébi mindkettő keveréke legyen."

"Ez egy igaz történet" - mondja Gadd, hozzátéve, hogy mindig is tudta, hogy ezt a történetet szeretné elmesélni -"Furcsa módon először magának az egész megpróbáltatásnak a során kezdtem el érezni, hogy ez egy jó történet lehet. Ez volt az egyik legintenzívebb időszak, amikor ezeket a hangüzeneteket hallgattam. Este lefeküdtem aludni, és ezek a hangüzenetek - az ő szavai pattogtak a szemhéjam mögött.

"Emlékszem, arra gondoltam: "Istenem, ha valaha is beszélni fogok erről a színpadon, körbe fogom "lőni" a szavakat. A hangüzeneteket egy nagy kakofóniába raknám, és tüzelnék. Így született meg a darab".

Ha kedvet kaptál, a film indítható a mafab adatlapról, amennyiben van élő Netflix előfizetésed. Csak görgess le a "Hol nézheted" fülig, kattints a streaming ikonra és tudd meg, milyen, ha egy megszállot rajongód van.

dráma | életrajzi

A történet Richard Gadd író és előadóművész eltorzult kapcsolatát követi nyomon női zaklatójával, és annak hatását, ahogyan végül kénytelen szembenézni egy mélyen... több»