Az új Predator - A ragadozó film eddigi információmorzsái és a már ismert trailer sok emberben hagyott hatalmas kérdőjeleket – ám bízzunk benne, hogy a frissen megjelent előzetes majd egy kicsit rendet rak a gondolatokban.

A Shane Black rendezésében és többek között Olivia MunnYvonne StrahovskiEdward James Olmos és Jacob Tremblay főszereplésével készült film több szempontból is egy érdekes darab lesz. Egyrészt azért, mert a rendező szerepelt az eredeti, legendává nemesedett Ragadozóban a szintén egyszemélyben intézményesült Arnold Schwarzenegger mellett, másrészt jó ideje már rendezői oldalról közelít a filmekhez, ő jegyzi például a Vasember 3at. Úgyhogy a feladat elvileg mind a két oldalról passzol neki: ismeri az alapanyagot és már van rendezői tapasztalata.

Harmadrészt az első előzetes nagyon sokban különbözött az eddigi Predator-filmektől: a történet urbárnus, városi környezetben játszódik, fontos szerepet kap benne egy gyerek, egy csapat idülten buggyantnak tűnő katona és pár öltönyös, furcsa figura, akikről nehéz eldönteni, hogy pontosan kicsodák. Az új trailer talán kicsit jobban összefésüli a külön-külön túlságosan széttartó szálakat, hiszen azt már tudjuk: egy sokkal durvább, sokkal okosabb és sokkal hatékonyabb ragadozóval kell szembenéznünk az új filmben, mint eddig valaha.

A Predator-franchise jövője szempontjából kulcsfontosságú a kérdés, mert nagyon nem mindegy, hogy ez a film csak egy utolsó koporsószög lesz, vagy tényleg sikerül úgy rebootolni a történetet, hogy az még jó pár filmre való alapanyagot (és pénzt) termeljen a stúdiónak.

Ha szeretnéd eldönteni előre, itt a friss előzetes – a kész film pedig majd szeptemberben kerül a mozikba. Fájdalom, de nagy valószínűség szerint Schwarzenegger nélkül.