Új Mátrix és Mad Max-filmek a láthatáron!

Nincs új a nap alatt? Elfáradtak a történetírók? Vagy a stúdiók csak egész egyszerűen szeretnek a tutira menni? Akár egyik, akár az összes, akár egyik sem: Hollywoodban ma túlnyomórészt folytatások, rebootok, remake-ek készülnek.

A Warner Bros. is hasonlóképp áll a dologhoz: igyekszik előkapni és leporolni, helyenként kicsit újraszabni a régi filmeket, vagy folytatásokat és új részeket adni a nemrég nagy sikert aratott produkciókhoz.

Pletykák persze mindig vannak, ám nemrég Kevin Tsujihara, a stúdió egyik igazgatója beszélt a jövőbeli tervekről és arról, hogy milyen fantasztikus filmes alapanyagok pihennek a stúdiónál.

Az egy természetesen a Mad Max: a Mad Max: A harag útja igen jó élmény volt a stúdió számára annak ellenére is, hogy a rendező George Millerrel volt később némi anyagi és jogi huzavona, de azt rebesgetik, hogy ennek már vége – sőt, jöhet a folytatás. Hivatalos megerősítés természetesen még nincs.

A másik ilyen remek franchise a Mátrix - az első rész már húsz éves! -, amelynek első része egy csapásra igazi popkulturális alapművé vált, és több szempontból is formabontó és stílusteremtő alkotásnak számít a mai napig. A második két rész ugyan nem hozta azt, amit elvárt volna akár a közönség, akár a stúdió, de érdemes eljátszani a gondolattal, hogy mennyi és milyen potenciál maradt a filmekben. Akár a reboot, akár a folytatás kapcsán.

De a Warner természetesen a legkisebbekről sem feledkezik meg: épp készül a Space Jam - Új kezdet LeBron Jamesszel, az élőszereplős Tom és Jerry film, de ott van még a komplett Looney Tunes és Hanna-Barbera vonal is, amivel érdemes lenne kezdeni valamit.

Akárhogy is alakul: számíthatunk izgalmas hírekre a Warner háza tájáról.