Új Star Wars sorozat készül a Disney+-ra, íme a részletek

Akármilyen irányt is vegyen a franchise, új korszak köszönt be a Star Wars filmek világában. A Star Wars: Skywalker kora lezárt egy bő harminc éves időszakot, és sok rajongó még csak találgatja, hogy a Disney vajon merre bővítené tovább az univerzumot. Az biztos, hogy lesznek új filmek, ahogy az is bebizonyosodott már, hogy a sorozatokra is nagy igény lenne.

Utóbbiak táborát erősítheti egy új, egyelőre hivatalosan be nem jelentett széria is. Még nagyon korai fázisban van a projekt, így túl sok biztosat nem lehet tudni róla. A hírek szerint a Disney megkereste Leslye Headlandet, aki jelenleg a Netflix Végtelen matrjoska sorozatát készíti. A megkeresés témája egy vadonatúj, minden korábbitól független Star Wars sorozat elkészítése volt. Ebben Headland szabad kezet kapna. Ő készítheti a forgatókönyvet, ő találhatja ki a karaktereket, sőt, még a rendezésbe is beszállhat.

A széria kapcsán egyelőre csak néhány pletyka és híresztelés kapott szárnyra a világhálón. Ezek alapján a sorozat egy olyan időszakban játszódhat, amelyet eddig nem nagyon érintettek a korábbi filmek. Emellett fontos részlet, hogy a főhős nő lesz, és ez az egész témára hatással lesz. Egyes források szerint egyébként műfaját tekintve leginkább akció-thrillerben gondolkoznak a készítők, amit alaposan megtámogatnának közelharci jelenetekkel.

Hogy ki lehet a főszereplő, miről fog szólni a történet, mikor és hol fog játszódni, illetve egyáltalán mikor debütálhat a sorozat, egyelőre nem lehet tudni. Pusztán azt, hogy ha elkészül, a Disney+-on lesz majd látható.